Nyheter
Forsøpling i naturen. Foto: Bjørn Vilberg

Korona-vennlig alternativ til Strandryddeuka

Hold avstand-uka 2020 kom som et korona-vennlig alternativ til Strandryddeuka. – Vi er veldig fornøyd, sier Hold Norge Rent.

Hold Norge Rents strandryddeuke skulle vært avholdt i overgangen april-mai, men er blitt utsatt til høsten grunnet koronapandemien. Dette har ført til at Hold Norge Rent har blitt nødt til å tenke nytt, og resulterte i Hold avstand-uka 2020.

– Hold avstand-uka er vår gave til alle de frivillige som skulle vært ute og ryddet Norge denne uka og som ønsker bidra i disse vanskelige tider, sier ryddegeneral Fanny Pindsle, på Hold Norge Rents nettsider.

Søppeljakt på Instagram

I løpet av uke 18 og 19 har Hold Norge Rent lansert flere aktiviteter som man kan være med på i tråd med myndighetenes anbefalinger, som ivaretar smittevernet og som ikke belaster avfallsselskapene.

Et av tiltakene de kommer med, er søppeljakt, hvor deltakerne kan poste bilder på Instagram av søppel de finner. Om deltakerne finner fem av «de store», er de med i trekningen av premier.
«De store» er en samlebetegnelse for det vanligste søppelet man finner i den norske naturen, og består av plastposer, armeringsfiber, q-tips, tau, korker, små plastbiter, snus og sneip og drikkeflasker.

Les også: Konkurranse for å lage søppelvettregler

Korona-vennlige aktiviteter

Pindsle forteller til Avfallsbransjen.no at håpet med Hold avstand-uka var å engasjere til mindre forsøpling og deltakelse når det igjen blir mulig å dra ut og rydde, i tillegg til at de frivillige ville være med på skattejakt og de forskjellige konkurransene de la ut på Instagram og Facebook.

– Hold avstand-uka er ikke en nasjonal dugnad, men en korona-vennlig aktivitet og et tilbud vi kommer med i en tid der strandryddeuka ikke kan gjennomføres. Strandryddeuka er Norges største kollektive ryddedugnad og lite kan sammenlignes med denne aktiviteten, fordi det foregår i mye større skala og det mobiliseres til flere tusen og ryddes mange tonn, sier hun.

Les også: Sommerkampanje mot forsøpling

Flere alternativer

I tillegg har Hold Norge Rent kommet med flere råd til hvordan man kan bidra under koronapandemien. Man kan blant annet adoptere en bit av Norge, som man da kan ta litt ansvar for og holde ryddig.

I tillegg har de emneknaggen #5forhvalen, som handler om å plukke fem ting hver dag som man tar med hjem og kaster, fordi søppel i naturen som oftest ender opp i havet.

Pindsle sier at Hold avstand-uka har vært en suksess, med mange deltakere og god respons i sosiale medier.

– Vi er svært fornøyde, og håper også at de frivillige er fornøyde med å ha fått noen korona-vennlige aktiviteter i denne rare tiden, sier hun.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!