Nyheter
Vrakpanten for fritidsbåter er så lav at mange lar båten ligge.. Foto: Snorre Tønseth, KLD

Får en million for å hente båtvrak langs Oslofjorden

Kambo Marina i Moss har mottatt en drøy million kroner fra Handelens Miljøfond for å fjerne båtvrak i Indre Oslofjord.

I 2017 ble det innført vrakpant på fritidsbåter. Båteiere får 1.000 kroner for å levere inn sin utrangerte båt til et godkjent mottak. Frem til november i fjor var det innlevert over 20.000 båter.

1500 senkede båter

Men forlatte fritidsbåter er fortsatt et stort forurensningsproblem i Indre Oslofjord. Tidligere beregninger viser at det er senket mer enn 1500 båter mellom Aker Brygge og Hurumlandet. Også i marinaer og langs vannkanten ligger det mange vrak. Årsaken er at kostnaden ved å levere båten til mottak er større enn vrakpanten.

LES OGSÅ: Skal jakte båtvrak med drone

Derfor har Moss-selskapet Kambo Marina fått over en million kroner fra Handelens Miljøfond for å hente inn båtvrak langs fjorden. Prosjektet gjøres i samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd og skal i sommer hente båter gratis til destruksjon.

Meld inn båter

«Gjennom prosjektet ønsker vi både å rydde og kartlegge, så det er bare å melde inn etterlatte fritidsbåter såvel som man har en gammal båt liggende selv. Om du melder inn egen båt, er det fint at den plasseres maksimalt 20 meter fra strandkanten slik at vi kan nå den», skriver selskapet på sine nettsider.

LES OGSÅ: 20000 innleverte båtvrak

Båtvrak kan meldes inn både gjennom ryddnorge-portalen og Kambos egen nettside. Henteordningen gjelder for både privatpersoner, båtforeninger, kommuner, friluftsråd og frivillige organisasjoner.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!