Nyheter
Foto: Geminor

Portugal stenger grensene for avfall

Regjeringen i Portugal har besluttet å stanse import av avfall frem til nyttår. Dermed stenges et av de billigste avfallslandene i Europa.

Portugal har lenge vært kjent som et av de billigste landene å eksportere avfall til. Årsaken er de svært lave avgiftene på avfallshåndtering. Mens gjennomsnittet i Eu har ligget på 80 euro per tonn, så har prisene i Portugal vært 11 euro. I 2018 importerte Portugal 330000 tonn avfall fra utlandet. Men nå er det slutt, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

LES MER: Nedgang i norsk eksport til Sverige

Av frykt for at landet ikke skal ha kapasitet til å håndtere eget avfall, har regjeringen besluttet å nekte import ut året. Koronakrisen oppgis som noe av årsaken til importstoppen. Pandemien har blant annet medført en kraftig økning i plastavfall, både fra sykehussektoren og matemballasje.

LES OGSÅ: Er Nederland viktigere enn Brexit?

Portugal står midt oppe i en revidering av sitt avfallslovverk. Det er ventet at landet vil skjerpe inn kravene til resirkulering og gjenbruk. Frem til nå har Portugal benyttet avfallsdeponering i utstrakt grad. Den kommende lovendringen er også medvirkende årsak til at landet nå stanser import av avfall.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!