Leder
De neste ukene vil Avfallsbransjen.no dekke Avfall Norges politiske program inngående. Foto: Torbjørn Leidal

Derfor følger vi opp Avfall Norge

Avfall Norge sendte ut en medlemsmail 26.oktober med forslag til 14 saker de ønsker politiske partiene skal legge inn i sine partiprogram. Redaksjonen i Avfallsbransjen.no gikk kritisk gjennom de 14 sakene i programmet .

Årsaken er at det kan være grunn til å tro at en så stor forening med så mange og ulike medlemmer neppe kunne enes om viktige og vesentlige saker uten at det oppsto interne interessekonflikter. Her ble vi overrasket – slik kan vi ikke se at programmet er. Og vi vil derfor følge opp de enkelte sakene med grundige reportasjer om hvordan de berører avfallsaktørene rundt i landet.

LES OGSÅ: Skreddersyr politisk avfallsprogram

Et uavhengig fagnettsted skal ikke ta stilling til eller være partisk til saker i nyhetsrapporteringen. Det er det redaksjonell uavhengighet består i. Det er derimot helt riktig og relevant på lederplass å analysere, sammenstille og konkludere aktuelle saker. Det gjør vi ofte – og det vil vi fortsette med.

De 14 næringspolitiske sakene Avfall Norge har valgt ut gjennom demokratisk prosess med medlemmene anser vi å være riktig å dekke på nyhetsplass. Sakene angår de fleste av våre lesere.

Like viktig som sakene vi dekket i TV-programmet om konsekvenser av koronakrisen for Samfunnsbedriftenes medlemmer vi laget i juni, Norsk forening for farlig avfall om deres medlemmers hovedsaker i september, samt webinarer om biogass. Og i disse dager TV-programmet om sirkulær økonomi som sendes i slutten av november.

TV er et annet medium enn artikler på nett. Derfor blir form og dramaturgi viktigere – men journalistikken den samme.

Næringspolitiske- og rammevilkårssaker er spesielt viktig nå. Årsaken er at vi er inne i en selvvalgt lavkonjunktur der samfunnet går for halv maskin på grunn av smittehensyn i koronakrisen.

Når krisen letter – sannsynligvis på vårparten når vaksinene kommer – vil samfunnsaktivitet og forbruk igjen akselerere. Da er det viktig å bruke denne perioden når aktiviteten er lav til å planlegge for tiden som kommer når avfallsmengdene og utslippene øker igjen.

Forutsetning for at politikerne skal se viktigheten av avfallsmarkedets behov for næringspolitiske virkemidler og rammevilkår, er uhildet rapportering av den virkeligheten aktørene står i og opplever. Det er Avfallsbransjen.no sin oppgave å rapportere virkeligheten – derfor gyver vi på – og følger opp Avfall Norge.

Relaterte artikler

Berging

Viking Gjenvinning AS

RT-30 håndholdt monitor for måling av radioaktivtet

Holger Hartmann AS

Avfallsbeholdere fra SULO

EnviroPac AS

Drifts- og vedlikeholdstjenester

Cambi ASA

Transport

Viking Gjenvinning AS

Kverner

Steco Miljø AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.