Leder
grønn
GRØNN ØKONOMI: Forskning og innovasjon er noen av feltene det nye fagnettstedet, Cnytt.no, kommer til å dekke.
Foto: Forskningsrådet

Avfallsbransjen.no får en ny søster, Cnytt.no

Det er et stort behov for å forklare hva sirkulær økonomi er, hvorfor den eksisterer, hvem den angår og hvordan overgangen fra dagens lineære økonomi kan skje. Cnytt.no vil forsøke å gi svarene og forklaringene.

Torbjørn Leidal Cnytt.no
Ansvarlig utgiver Torbjørn Leidal i Biogassbransjen.no
Foto: Terje Johansen

Den sirkulære økonomien er mer enn kildesortering av avfall, materialgjenvinning og selvfølgeligheter innpakket som keiserens nye klær. Dette krever forklaring.

Og forklaringene må struktureres og eksemplifiseres på en kritisk, grundig redaksjonell måte. Og det vil vi gjøre i Cnytt.no slik søsternettstedene Avfallsbransjen.no gjør med avfallsmarkedet og Biogassbransjen.no gjør det med biogassmarkedet.

Men, tenker du – finnes det egentlig et sirkulært marked og er det derfor nettavisen heter Cnytt.no og ikke eksempelvis sirkulærbransjen.no?

Det finnes et marked for den sirkulære økonomien og det grønne skifte. Det består at alle de som jobber med bærekraft i næringsbedriftene – og i de interkommunale selskapene og offentlige etatene. Cnytt.nos primære målgruppe er dem. Dernest alle som er interesserte i sirkulær økonomi.

Den sirkulære økonomien og det grønne skifte går på tvers av bransjer og markeder. Derfor må vi skape et bindeledd mellom bransjene og markedene. Cnytt.no har ambisjoner om å bli dette uavhengige bindeleddet.

Bindeleddet, Cnytt.no, knyter sammen bransjer og markeder ved å ta utgangspunkt i livssyklusen til varer, produkter og tjenester. Som du kan lese øverst i Cnytt.no bruker vi disse begrepene i vår redaksjonelle dekning:

  • Rapporter
  • Rammevilkår
  • Utvikling
  • Prosjekter
  • Produksjon
  • Salg Forbruk
  • Ombruk
  • Materialgjenvinning

Livssyklusen er med andre ord bransjen. Aktivitetene som omfattes er markedet. Det finnes derfor både et marked og en bransjen. Og derved også et uavhengig fagnettsted som skal gi deg og dine kolleger nyheter, fakta og informasjon – Cnytt.no.

Relaterte saker
Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Mikroplast på middagsbordet

Britt Mathisen Limo, Remiks Miljøpark
Jan-Gunnar Winther, Senter for hav og Arktis
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere