Bransjestemmer
Cecilie Lind, Administrerende direktør Avfall Norge

Regjeringen fomler mens finansmarkedene ruster seg

Budsjettkameratene som selv formulerte en målsetting om at Norge skal være et foregangsland i utviklingen av en grønn, sirkulær økonomi som utnytter ressursene bedre, og utarbeide en nasjonal strategi om sirkulærøkonomi, har satt den siste spikeren i kista for det prosjektet.

Budsjettkameratene som selv formulerte en målsetting om at Norge skal være et foregangsland i utviklingen av en grønn, sirkulær økonomi som utnytter ressursene bedre, og utarbeide en nasjonal strategi om sirkulærøkonomi, har satt den siste spikeren i kista for det prosjektet.

LES OGSÅ: Forbrenningsavgift kutter ikke utslipp og rammer skjevt

Strategien er utsatt, og de skarve 40 millionene som var øremerket i budsjettet, ble redusert til 30 millioner fordi FrP vil øke snussalget. Mens resten av Europa ser fremtidens arbeidsplasser og verdiskaping i gjenbruk og materialgjenvinning, ser Regjeringen og Fremskrittspartiet etter valgstemmer neste høst.

Norsk gjenvinningsbransje har lenge ventet på politiske tiltak som bidrar til økt materialgjenvinning, økt verdiskapning og skape titalls tusen nye arbeidsplasser i en bærekraftig og fremtidsrettet økonomi. Vi ser et tydelig Europa som setter nye mål og krav for mer materialgjenvinning.

LES OGSÅ: Er de kommunale renovasjonsselskapene store nok?

Den fossile tåkebanken som har lagt seg over statsbudsjettet, vil sette norsk næringsliv i baksete når finansmarkedene tar i bruk nye modeller for finansielle investeringer. Norsk næringsliv står overfor den største omstillingen i vår tid når det internasjonale samfunnet ser at måten vi driver økonomien på ikke er bærekraftig. Ledet av visjonære politikere, og risikoaverse investorer, vil en omstilling til bærekraftige forretningsmodeller gå raskt. Og de som løser utfordringene først, stiller sterkest i et marked med store internasjonale aktører.

Relaterte saker
Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Mikroplast på middagsbordet

Britt Mathisen Limo, Remiks Miljøpark
Jan-Gunnar Winther, Senter for hav og Arktis
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere