Nyheter
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn la i vinter frem regjeringens klimaplan. Nå kommer den nasjonale strategien for sirkulærøkonomi. Foto: Martin Lerberg Fossum/KLD

Den store sirkulærkonferansen: Sirkulær-strategien lanseres onsdag

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn lanserer regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi under «Den store sirkulærkonferansen» på Herøya onsdag 16. juni.

Det har vært stor spenning knyttet til når regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi blir lagt frem. Etter en rekke forsinkelser er det nå klart.

SE PROGRAMMET OG REGISTRER DEG GRATIS

Ventetiden er over

Klima- og miljødepartementet bekrefter at strategien legges frem når statsråd Sveinung Rotevatn gjester «Den store sirkulærkonferansen», direkte fra Herøya onsdag 16. juni.

LES OGSÅ: Bransjen frykter en sirkulær-strategi uten tydelige signaler

Rotevatn går på scenen klokken 09.15 og med seg har han altså den rykende ferske strategien.

I et intervju med Cnytt.no og søsterpublikasjonene Biogassbransjen.no og Avfallsbransjen.no mandag sa Rotevatn at strategien kan ventes straks.

– Jeg håper den blir godt mottatt. Vi har hatt en inkluderende prosess med mange møter med næringsaktører over lang tid, sier Rotevatn i intervjuet.

Omfattende program

Den store sirkulærkonferansen arrangeres av Cnytt.no, Norsk Senter for Sirkulær Økonomi (NCCE) og Circular Norway, i samarbeid med Herøya Industripark og industriklyngen Industrial Green Tech. Konferansen går fra klokken 09.00 til 15.00 og presentasjonen av den etterlengtede nasjonale strategien er altså første punkt på programmet.

SE PROGRAMMET OG REGISTRER DEG GRATIS

Blant de øvrige deltakerne på konferansen er Statsminister Erna Solber, NHO-sjef Ole Erik Almlid, Sentralbanksjef Øystein Olsen og Sintef-direktør Alexandra Bech Gjørv.

Den nasjonale strategien for sirkulærøkonomi følger opp EUs Green Deal og skulle etter planen vært lagt frem i fjor høst. Siden har det vært flere utsettelser og utålmodighet fra både bransje og politikere. Sist ut var Frps Terje Helleland fra Fremskrittspartiet som i begynnelsen av juni etterlyste strategien gjennom et skriftlig spørsmål fra Stortinget.

Der viste Halleland til at regjeringen henviser til strategien i Grandavollen-erklæringen i 2019.

Nå kommer sommeren

«Omstilling til en mer sirkulær økonomi er nødvendig for å kunne ta vare på naturen og vårt livsgrunnlag. Jeg håper at strategien vil engasjere og vekke økt interesse for hvordan Norge skal sikre overgangen til en mer sirkulær økonomi, både blant stortingspolitikere, i næringslivet, i sivilsamfunnet og blant folk flest», svarte Rotevatn og la til at strategien blir lagt frem før sommeren.

LES OGSÅ: Avfall Norges årskonferanse: Rotevatn lover at sirkulær-strategien kommer snart

Sommeren starter altså etter at Rotevatn har lagt frem strategien på «Den store sirkulærkonferansen» onsdag 16. juni klokken 09.15.

Relaterte artikler

Biogass- og slambehandlings­anlegg, CambiTHP B2

Cambi ASA

Grønne råd

Lin advokater

Biogass- og slambehandlings­anlegg, CambiTHP B12

Cambi ASA

Biogass- og slambehandlings­anlegg, CambiTHP B2

Cambi ASA

ECIT 360° Cloud Suite – Waste and Recycling

Ecit Wlcom AS

Mottak av tau, not, garn og plast

Viking Gjenvinning AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.