Sommeren 2021
Liv Kari Eskeland (H). Stortingsrepresentant for Hordaland. Medlem i Energi- og miljøkomiteen. Foto: Høyre/Hans Kristian Thorbjørnsen

– Saltvann. Punktum.

Stortingsrepresentant Liv Kari Eskeland sitter i Energi- og miljøkomiteen for Høyre. Hun er imponert over bedriftene i året som gikk.

Hva skal du gjøre i sommer?

– Favorittsommar er båtliv, drivhus og fjellturer. Men store delar av sommaren kjem eg også til å reise – helst i eige fylke, for å snakker med folk og bedrifter inn mot det komande stortingsvalet.

Hva har vært det mest utfordrende med arbeidsåret vi legger bak oss?

– Pandemien. Ingen over, ingen ved siden. Samtidig har vi har utrolig framoverlente bedrifter som har brukt pandemien til å komme eit skritt videre, oppdatert sin kompetanse og innovert inn mot nye grønne løsninger i denne krevende tiden. Det er fra regjeringen kome ei rekke strategier og retningsdokument som viser kvar vi skal og vil. Dette har næringslivet vore svært flinke til å plukke opp og ta inn i sine strategier.

Hva synes du om regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi?

– Her er det mykje å gripe tak i, og det er næringslivet sjølv som må operasjonalisere basert på den retningen som nå er lagt – vi skal inn i et mer sirkulært samfunn, produktene skal vare lenger, vi skal reparere, resirkulere og bruke ressursene på heilt andre måter enn slik vi i dag gjer. Også her utvikles det nå nye forretningsideer basert på disse retningslinjer – det er spennende!

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

– Tomatsalat og sitronvann, eller eit glass rosevin.

Saltvann, ferskvann eller basseng?

– Saltvann. Punktum.

Koronapandemien er på hell. Hva gleder du deg mest til når dette er over?

– Møte folk, og ikkje minst – få holde mitt heilt nye barnebarn som eg til no berre har fått kikka så vidt på.05