Sommeren 2021
Daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Gulbransen. Foto: Privat

Fottur, yoga og padling

Daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Gulbransen er bekymret over at forsøplingsrisiko har fått så liten plass i regjeringens sirkulærstrategi.

Hva skal du gjøre i sommer? 

– Jeg skal nyte Norge sammen med familie og venner. Tjøme, Hafjell og Valdres står blant annet på planen.

– Vi legger opp til en aktiv sommer så lenge været tillater, og vi planlegger også å gå til Galdhøpiggen. På tide å komme seg opp dit! Ferien avsluttes i Nordmarka med fottur, yoga og padling.

Hva har vært det mest utfordrende med arbeidsåret vi legger bak oss? 

– Det har utvilsomt vært alle restriksjonene pandemien har påført oss, men vi skal absolutt ikke klage. Hold Norge Rent har hatt nok å gjøre, og vi har til og med utvidet administrasjonen i perioden.

– Pandemien har krevd en kontinuerlig omstillingsevne, men det har også være viktig med et sterkt fokus på arbeidsmiljøet. Vi har lykkes svært godt med å tilpasse virksomheten til pandemiens restriksjoner, men bare tiden vil vise om vi har tatt godt nok vare på hverandre.

– Og selv om hjemmekontor og digitale møter er fine til sitt bruk, er dette også arbeidsformer som skaper utfordringer. Vi ser blant annet at dette hemmer kreative prosesser og svekker kunnskaps- og kompetanseoverføring internt i administrasjonen.

Hva synes du om regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi?

– Jeg har dessverre fortsatt ikke hatt tid til å lese dokumentet fra perm til perm, men jeg er bekymret over at forsøplingsrisiko har fått så liten plass.

– Forbruksreduksjon og avfallsminimering så vel som fokus på reparasjon og ombruk vil absolutt bidra til å forebygge forsøpling. Men vi lykkes ikke fullt ut med omstillingen til en sirkulær økonomi hvis denne økonomien lekker, og vi må derfor identifisere og sette inn tiltak for å redusere forsøplingsrisiko i alle samfunnssektorer, i alle typer virksomheter og for alle produkter uansett materiale.

– Forsøplingsrisiko må knyttes til mer enn emballasje, og arbeidet mot forsøpling må dreie seg om mer enn plast, selv om plast selvsagt er den største utfordringen. I denne sammenhengen kan blant annet design mot forsøpling være et effektivt satsingsområde.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

– Sjømat står ofte på menyen om sommeren, og da sier jeg ikke nei til et glass eller to med tørr hvitvin.

Saltvann, ferskvann eller basseng?

– Ja, takk til alle tre! Jeg elsker å svømme, og da er basseng mest praktisk, men et forfriskende bad i saltvann er alltid fristende på varme sommerdager, selv om jeg er en skikkelig pyse når det kommer til brennmaneter. Ellers bor jeg ved Gjersjøen, og der tar jeg også gjerne en dukkert på varme sommerkvelder.

Koronapandemien er på hell. Hva gleder du deg mest til når dette er over?

– Jeg gleder meg til å være mer sosial sammen med familie og venner og til konserter, teateropplevelser og kinobesøk. Men jeg ser spesielt frem til å treffe mamma som bor i Storbritannia og som fyller 80 i år, og som jeg ikke har sett siden oktober 2019.

SM 414 K

OP System Norge AS

Lune serien

EnviroPac AS

Avfallsbeholder i kartong

EnviroPac AS

Dumper kasser

Nordcon AS

SM 620 K

OP System Norge AS

Envi Combi-system

EnviroPac AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.