Bransjestemmer
Pia-Farstad-von-Hall.
Pia Farstad von Hall, daglig leder i Biogass Norge.

Enova undergraver satsingen på biogass i distriktene

Biogassmarkedet er fortsatt umodent og for Biogass Norge er det vanskelig å forstå hvorfor Enova velger å avslutte støtteordningen til fyllestasjoner når den så vidt har kommet i gang. Fortsatt er det ikke en eneste fyllestasjon nord for Trondheim. Å peke på at markedet skal løse antall fyllestasjoner i det tynnest befolkede området i Norge er ulogisk. Der er det behov for en tyngre satsing. Enovas vedtak undergraver dermed biogass-satsingen i distriktene. Det er uforståelig at regjeringen tillater det.

BAKGRUNN: Enova avvikler støtten til fyllestasjoner

Fortsatt er det slik at det for de lange transportene er behov for flytende biogass og det er kun bygget fire stasjoner for LBG til nå. Tre av de på Østlandet. En i Trondheim. Det kan virke som Enova velger å definere seg selv som en aktør som kun skal støtte ny teknologi og ikke som en aktør som skal bistå med å utløse viktige klimatiltak. Biogass Norge mener Enova i større grad bør prioritere prosjekter som utløser viktige klimaeffekter. Biogassbransjen har flere gode prosjektsøknader hos Enova og oppfordrer regjeringen og Stortinget til å gi Enova nødvendige rammevilkår som gjør det mulig å videreutvikle satsingen på biogass som vi er i gang med i Norge. Inkludert en satsing på fyllestasjoner i hele landet!

Relaterte saker
Relaterte artikler fra Small Step Media nettverket
Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket