Cecilie Lind, Administrerende direktør Avfall Norge. Foto: Ludvig Gundersen

Sommer i avfallsbransjen:

– Bevilgningene til KLD og Miljødirektoratet må økes

Skal norske miljømyndigheter holde tritt med Brussel, må det mer penger og ressurser til, sier avtroppende Avfall Norge-sjef Cecilie Lind.

Navn: Cecilie Lind

Stilling: Avtroppende administrerende direktør i Avfall Norge / Påtroppende administrerende direktør Handelens Miljøfond

– Hva har du vært mest opptatt av faglig det siste halvåret?

Jeg har vært mest opptatt av å holde oss oppdatert på alt som skjer i EU. Det kommer nye initiativer, strategier og direktiver på høring nesten ukentlig, så det har blitt en krevende øvelse. Vi har også dykket ned i hvordan virkemiddelapparatet ser ut fra gjenvinningsbransjens ståsted, deltatt i tekstildebatten, pushet på for biogass og jobbet med de nye sorteringskravene for mat og plast.

– Hvordan synes du myndighetenes arbeid med avfall, gjenvinning klima, miljø og sirkulærøkonomi går?

Tja, hva skal jeg svare på det? Det går jo fortere, men etterslepet er stort og EU bare gasser på, så det er stykke igjen til fort nok. Den nye regjeringen gikk høyt på banen med en gang og lovte handlingsplan for sirkulær økonomi og eget statssekretærutvalg, men etter det har det vært ganske stille helt frem til de nye sorteringskravene kom i begynnelsen av juni. Til deres forsvar skal det legges til at det er krevende å holde tritt med EU og vi ser at ressursene ikke strekker til. Det er regjeringen nødt til å bøte på ved å øke bevilgningene til KLD og Mdir i statsbudsjettet for 2023.

– Hva blir det viktigste for bransjen og din virksomhet det neste halvåret?

Vi skal bla. arrangere Gjenvinnerdagen og delta på Arendalsuka i august, vi skal avholde tidenes Årskonferanse i september og forberede de nye sorteringskravene fra nyttår. I tillegg vi jobber vi sammen med styret med ny strategi for Avfall Norge og så er det jo alltid travelt når statsbudsjettet kommer, så hos oss blir ingen arbeidsledige.

– Hva skal du gjøre i sommer?

Jeg skal omstille meg til ny jobb etter sommeren og ta igjen for litt oppdemmet reiselyst med en tur til Hellas og en til Danmark. Resten av ferien blir på hytta på Hvasser.

Hva er din favorittaktivitet for sommeren?

Det er å være på hytta og ikke ha en eneste plan for dagen utover at det skal bades uansett vær og inntas god mat og drikke på passende tidspunkter.

1. Hva er favoritt mat og drikke om sommeren?
Nykål med smør og salt er jo vanvittig godt da, det samme er ferske reker rett fra kjelen nede på brygga. Kald, engelsk eplecider eller tørr hvitvin er godt i varmen synes jeg.

Relaterte artikler

Orwak Compact 3120

EnviroPac Group AS

Reknes® Rapporter

Reknes AS

Orwak Power 3820

EnviroPac Group AS

Kildesortering innendørs

EnviroPac Group AS
Brukt

Gravemaskiner

PlusTech

ADR koffert

DGM Norway AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.