Bjarne Brøndbo i Bil1Din. Foto: Bilia

Sommer i avfallsbransjen:

– Bør stille krav til brukte bildeler

DDE- og Bil1Din-sjef Bjarne Brøndbo vil ha myndighetene på banen for å øke bruken av brukte bildeler.

Navn: Bjarne Brøndbo
Stilling: Daglig leder, Bil1Din og vokalist i DDE

Hva har du vært mest opptatt av det siste halvåret (hva gjelder avfall, gjenvinning, sirkulærøkonomi, miljø og klima)?

– Bil1Din AS er først og fremst en produsent av likeverdige brukte bildeler. Når vi har optimalisert gjenbrukspotensialet sitter vi igjen med gjenvinningsfraksjonen. Dette er for oss et restprodukt og ikke vårt kjernefokus, men vi gjør alt vi kan for å hente ut de verdiene stål og metaller representerer. Vi produserer lite avfall gjennom året.

Hvordan synes du myndighetenes arbeid med avfall, gjenvinning klima, miljø og sirkulærøkonomi går?

– Bil1Din AS kunne tenkt seg et myndighetspålagt krav om bruk av likeverdige deler f.eks. i forbindelse med reparasjoner. Fokuset myndighetene har er bra, men handlingene blir ofte lite konkrete og målbare. Et krav om bruktandel ved reparasjoner av biler f.eks eldre enn 3 år.

Hva blir det viktigste for bransjen og din virksomhet det neste halvåret?

– Bildemonteringsbransjen står midt i en konsolideringsfase. Det er flere aktører som posisjonerer seg for framtida. Bil1Din ble akkurat en del av Bilia Konsernet. Vår virksomhet har innført LEAN Management og har satt seg et mål om å produsere å tilby Skandinavias beste brukte bildeler. Derfor er kontinuerlig forbedring et stort fokus hos oss. Bil-demonteringsbransjen har dessverre et noe fortjent dårlig rykte når det gjelder kvalitet, forutsigbarhet osv. Alle aktørene som ønsker å være framtidige produsenter av likeverdige deler må veldig opp i prestasjon og kvalitet.

Hva skal du gjøre i sommer?

– Konserter med D.D.E. En liten 5 dagers tur til Mallorca. Jobbe med Bil1Din. Tilbringe godværsdager på sommerstedet vårt på Nord Statland og i båten.

Hva er din favorittaktivitet for sommeren?

– Plenklipping, kanttrimming, frisering av furubusker – kort sagt pusling med i utgangspunktet kjedelige ting, men på en fritidseiendom blir det rekreasjon.

Hva er favoritt mat og drikke om sommeren?

– Vi spiser en del laks som er tatt i laksenøter som vi kan se fra plenen på vårt sommersted. Det blir aldri feil. Til god mat hører godt drikke. Da blir det gjerne en RAI RAI Pilsner og glass god hvit eller rød vin.

God Sommer!

 

Relaterte artikler
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.