Nytt om navn Jobbskifte
Johnny Sundby får ny jobb, nærmere hjemstedet. Foto: MOVAR IKS.

Johnny Sundby blir Frevar-sjef

Diskuterte samarbeid mellom styret og ledelse i ansettelsesprosessen.

Styret i FREVAR har ansatt 51 år gamle Johnny Sundby som administrerende direktør i selskapet.

– FREVAR er en kjempespennende miljøbedrift og jeg opplever at Fredrikstad kommune er veldig opptatt av miljø og bærekraft, noe som passer meg bra, sier Sundby til Avfallsbransjen.no.

Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i MOVAR IKS.

Styrebråk

Styreleder Hege Dubec i Frevar sier til Avfallsbransjen.no at rekrutteringsprosessen har gått fint, til tross for bråket rundt den forrige toppsjefens avgang.

– Vi fikk mange gode søkere, noe som viser at FREVAR er en interessant arbeidsplass og en attraktiv arbeidsgiver, sier Dubec.

– Har dere lært noe av det bråket som var rundt Hellstrøms avgang?

– Jeg tror det er læringspunkter i alle prosesser. Nå er vi i gang med å utarbeide ny styreinstruks og der vil den nye direktøren bidra, sier styrelederen.

Sundby bekrefter at saken har vært tema under ansettelsesprosessen.

– Jeg føler meg trygg på at samarbeidet mellom styret og administrasjon vil fungere godt. Dette ble det snakket om i ansettelsesprosessen og jeg forstår at styret er i gang med en gjennomgang. Det er naturlig for meg å diskutere samarbeidet mellom styret og ledelse, uansett hvilken jobb jeg skal ha, sier Sundby.

Frevar-sjefen går i protest

Faglig tyngde

Dubec peker på at Sundby har lang erfaring som leder i interkommunale selskaper, med 18 års fartstid fra Movar. Det mener hun er erfaring som blir viktig for FREVAR som står foran betydelige utfordringer og utbygginger de kommende årene.

– Styret ved FREVAR KF er meget fornøyd med ansettelsen av Johnny Sundby. Johnny kjenner bransjen godt gjennom sitt arbeid som administrerende direktør på MOVAR IKS. Vi vil få en faglig og kunnskapsrik direktør, med fokus på ledelse og resultatoppnåelse. Vi ser frem til at Johnny tiltrer stillingen, sier styreleder Hege Dubec.

Sundby starter i jobben senest 1. mars neste år.

En av 16

– Jeg motiveres særlig av FREVARs samfunnsoppdrag. Dette handler om å levere gode tjenester til innbyggerne, samt å bidra i sirkulærøkonomien med avfallsbehandling og energigjenvinning av avfall. På dette området er selskapet en nasjonal aktør. FREVAR skal i gang med en ny strategiprosess, så slik sett er tidspunktet perfekt, sier Sundby i en pressemelding.

Sundby er bosatt på Hvaler.

16 personer søkte stillingen som administrerende direktør i Frevar etter Fredrik Hellstrøm. Åtte av dem ble innkalt til intervju.

Hellstrøm trakk seg i protest fra stillingen som administrerende direktør i FREVAR i mars i år, på grunn av uenighet med styret. Hellstrøm mente at styret blandet seg i administrerende direktørs ansvarsområde, da de vedtok å endre sammensetningen av ledergruppen.

Kronos vil ikke forlenge Frevar-avtale

 

 

 

NYTT OM NAVN

CBOX Krokcontainer

Nordcon AS

LH 50 M Industry Litronic

Liebherr Norge AS

4,5 m3 lukka liftcontainer

Sirkla Ressurs AS

Dehaco Tera 45

Kiesel Norge AS

Tiger Depack

Peterson 5700D Horizontal Grinder

Kiesel Norge AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.