Nyheter

Bård Olav Sugustad ny sjef i ReMidt

-Jeg ønsker framfor alt å bidra til at medarbeiderne i ReMidt skal få brukt sitt potensial både faglig og kollegialt. Det er et viktig fundament for at selskapet skal nå sine ambisiøse mål, sier den nye toppsjefen i ReMidt, som tiltrer 1.oktober.

Fra Midt-Norge kom det tips om at ReMidt hadde ansatt ny toppsjef for det interkommunale selskapet som henter avfallet til de 130.000 innbyggerne i 17 kommuner omtrent midt i landet. På telefonen ringer det knapt tre signaler før svar og vi skyter løs:

-Gratulerer med ny jobb som du tiltrer 1.oktober. Hva var årsaken til at du valgte lederjobben i Remidt?

– ReMidt er jo en viktig aktør både i forhold til det grønne skiftet og skal samtidig yte gode tjenester for innbyggere og hytteeiere i Midt-Norge. Selskapet fremstår med en innovativ vilje og tydelige ambisjoner om å lede an i arbeidet for å nå både interne mål og målsettinger som myndigheter har satt i forhold til gjenvinning. Å få mulighet til å lede en slik organisasjon tiltalte meg og var årsaken til at jeg søkte stillingen i ReMidt.

Hva vil du tilføre Remidt?

– Først og fremst en bred og variert erfaring både som konsulent i Maintech AS, gjennom ulike roller i Nidar AS og de siste årene som teknisk sjef i Cinderella Eco Group. Gjennom karrieren har det vært mye fokus på å skape maksimal verdi med de ressursene som er tilgjengelige, både materielt og menneskelig. Det viser seg alltid at potensialet er stort. Jeg ønsker framfor alt å bidra til at medarbeiderne i ReMidt skal få brukt sitt potensial både faglig og kollegialt. Det er et viktig fundament for at selskapet skal nå sine ambisiøse mål.

Avfallsmarkedet skal øke materialgjenvinningsgraden med nesten 20% opp til 65% i 2035 – hva blir ditt bidrag til dette arbeidet?

– Heldigvis er det ikke slik at renovasjonsselskapene hver for seg skal løse dette. Samarbeid om å utvikle løsninger er avgjørende for å kunne nå målsettingen om 65 % materialgjenvinningsgrad i 2035. Som selskap skal vi være en pådriver for utvikling og vi skal dele kunnskap og erfaringer med tilsvarende selskap som ønsker å lære. Dette er en næring hvor åpenhet om løsninger og erfaringer er helt naturlig. Som selskap skal vi bidra der vi kan og der det er naturlig å bidra.

Det store prosjektet for Remidt blir jo deltagelsen i sorteringsprosjektet SESAM. Har du noen tanker rundt dette?

– Skal innrømme at jeg ikke har rukket å sette meg grundig inn i dette prosjektet og mine tanker vil derfor baseres på et meget tynt grunnlag. Det konkrete prosjektet kan jeg derfor ikke si så mye om. Men selve ideen med å hente fraksjoner fra restavfallet som igjen kan resirkuleres er jo god, og kan absolutt være et viktig bidrag til å nå målet om materialgjenvinningsgrad på 65 %.

Sommer og ferietider – hva gjør du i sommer?

–  Vi har stort sett vært ganske dårlige på ferieplanlegging, men høydepunktet i sommer blir nok bryllupet til datter og svigersønn. Så blir det nok en tur, muligens til Stockholmsskjærgården hvor jeg aldri har vært, men lenge kunne tenkt meg å besøke. Og som alltid, så er det noen prosjekter som venter både hjemme og på hytta.

Og med det  takker vi den tiltredende ReMidt-sjefen for praten, ønsker riktig god sommer og ser frem til å høre mer fra selskapet og landsdelen som er kjent for å være så flinke til å samarbeide.

Relaterte artikler

Kanalpresser / Horisontalpresser

EnviroPac AS

Mottak av tau, not, garn og plast

Viking Gjenvinning AS

Transport

Viking Gjenvinning AS

Branndeteksjon

Onsite Security Solutions AS

Bunntømte & nedgravde avfallsbeholdere

EnviroPac AS

REEN CMS

Reen AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.