Nytt om navn
Konsernsjef Finn Bjørn Ruyter i Hafslund overtar styreklubba i datterselskapet. Foto: Hafslund

Han blir ny styreleder i Hafslund Oslo Celsio

Liv Monica Stubholt går av.

Liv Monica Stubholt har vært styreleder i Hafslund Oslo Celsio AS siden 2017 og var også styreleder i Klemetsrudanlegget AS i 2015-2017. Hun har lagt ned en formidabel innsats for selskapet, ikke minst knyttet til realisering av karbonfangstprosjektet og jobbing inn mot blant annet EU. Nå tar Finn Bjørn Ruyter, konsernsjef i Hafslund, over stafettpinnen.

– Vi i Celsio er svært takknemlige for at Liv Monica sjenerøst har delt sin kunnskap og kompetanse og sitt enestående engasjement på fornybarområdet med oss. Liv Monicas innsats er en viktig årsak til at vi er her vi er i dag, sier administrerende direktør i Hafslund Oslo Celsio, Knut Inderhaug.

– Samtidig er det en stor styrke for oss i den tiden vi nå går inn i, at vår største eier går så tungt inn i styret vårt. Vi ser frem til å samarbeide tett og godt med Finn Bjørn Ruyter og det nye styret, tilføyer Inderhaug.

– Jeg er stolt over å ha vært en del av et selskap som skaper verdier både for eierne og samfunnet i det grønne skiftet. Virksomheten har utviklet seg på imponerende vis. Fjernvarme er en bærekraftig løsning for fellesskapet. Celsio har håndtert svingninger i kraftpris med samfunns- og kundeforståelse. Selskapet utvider kundetilbudet med komforttemperatur og kjøling. Karbonfangstanlegget på Klemetsrud vil bli bygget og vil få internasjonal anerkjennelse for reduksjon av klimautslipp på avfallsforbrenning og tilpasningsdyktig prosjektgjennomføring. Oslo kommune og Hafslund har vist profesjonelt og langsiktig eierskap. Tidligere eier Fortum og nå HitecVision og Infranode har vesentlig styrket og fremtidsrettet virksomheten. Jeg ønsker det aller beste for virksomheten og organisasjonen fremover og vil gi en særlig takk for samarbeidet til Knut Inderhaug og hans kompetente og gode ledergruppe, sier Liv Monica Stubholt.
Etter et år med nye eiere er det naturlig at konsernsjefen i Hafslund, majoritetseieren i Hafslund Oslo Celsio, går inn som styreleder i selskapet. Ruyter er også styreleder i Hafslunds deleide vannkraftselskap, Hafslund Eco Vannkraft.

– Vi er veldig glade for det arbeidet Liv Monica har gjort, og for at hun har hatt vervet over en lengre periode. Hun har bidratt med sterk kunnskap om avfallsforbrenning, fjernvarme og karbonfangst og lagring, og vi vil fortsette å trekke på hennes tunge ekspertise på andre måter enn gjennom styreledervervet. Hafslund Oslo Celsio er et viktig selskap for Hafslund, og jeg ser frem til å følge selskapet tett fremover som ny styreleder, sier Finn Bjørn Ruyter, konsernsjef i Hafslund.

Hafslund Oslo Celsio får også to nye styremedlemmer ved at Per Langer og Toril Benum kommer inn. Det skjer også endringer blant de ansattvalgte representantene til styret. Erik Åstebøl-Storaas går ut av styret, og Oda Storhaug kommer inn.

Det nye styret i Hafslund Oslo Celsio ser etter generalforsamlingen 11. september 2023 slik ut:
Styreleder:
Finn Bjørn Ruyter

Styremedlemmer:
Toril Benum
Ulrika Jardfelt
Per Langer
Kari Ekelund Thørud
Ansattvalgte medlemmer av styret:
Agnar Bjarne Thesen
Jane Koppang
Oda Storhaug

Relaterte artikler

Returpunkt Farlig Avfall

Onsite Security Solutions AS

REEN Control

Reen AS

ECIT 360° Cloud Suite – Waste and Recycling

Ecit Wlcom AS

Drifts- og vedlikeholdstjenester

Cambi ASA

Komprimerende utstyr

Nordcon AS

Avfallskomprimatorer / Komprimatorer

EnviroPac AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.