Nytt om navn
Administrerende direktør i Lindum Pål Smits. Foto: Lindum.

Pål Smits går av i Lindum

Ønsker seg andre oppgaver i selskapet.

Administrerende Direktør i Lindum AS og konsernsjef i Lindumkonsernet Pål Smits ønsker å endre sin rolle i selskapet.

I samråd med styret i Lindum er det derfor besluttet at han vil fratre som øverste leder for å fokusere på andre oppgaver i selskapet i årene framover.

Pappaen til Lindum

Krevende jobb

Lindumkonsernet har høy aktivitet og store ambisjoner innen ressursgjenvinning, klimagassreduksjon og fjerning av miljøforurensninger fra kretsløpet. Selskapet, med hovedkontor i Drammen, har lokasjoner flere steder på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet.

– Nå kjenner jeg at tiden er moden for meg til å trappe ned, og for selskapet tror jeg det er et godt tidspunkt for et lederskifte nå, sier Pål Smits.

Til Avfallsbransjen.no forteller Smits at tiden som toppsjef i Lindum har vært både spennende og utfordrende, men at han nå ser frem til å slippe de daglige, krevende oppgavene som følger med lederstillingen.

– Når du har blitt såpass som meg i alder er det godt å overlate det til noen andre. Så skal jeg jobbe videre for fullt i Lindum og være administrerende direktør frem til det kommer noen nye på plass. Da skal jeg være med å overføre kunnskap og ellers jobbe mer inn mot næringspolitikk, forretningsutvikling og FOU-prosjekter. Så det er flust med arbeidsoppgaver, sier han.

Lindum åpner nytt laboratorium

Et sted det var flaut å jobbe

Pål Smits har ledet Lindum siden det kommunalt eide selskapet ble etablert i 1997. Gjennom de 27 årene har han sett både bransjen og selskapet endre seg voldsomt.

– I 1997 var dette en god gammeldags søppelfylling. Jeg husker jeg møtte en her da jeg begynte. Datteren hans fikk ikke lov til å fortelle vennene sine at han jobbet her. Det var flaut å jobbe på Lindum. I dag er de ansatte stolte av arbeidsplassen sin og vi har et godt omdømme, sier Smits.

Under hans ledelse har selskapet etablert seg med flere industrielle anlegg, fokus på HMS, kvalitet og forretningsmessig drift er et helt annet.

– Vi har bygget opp enorm kompetanse, fått eierskap i prosessanlegg og biogassanlegg. Det er en helt annen verden i dag. Avfallsbransjen har vært gjennom en enorm utvikling og det kommer til å skje veldig mye fremover, sier den avtroppende Lindum-sjefen.

Lindum fikk Drammens gründerpris

Starter jakten på etterfølgeren

Han fyller 63 år mot slutten av inneværende år, og har ledet Lindum helt siden etableringen av selskapet i 1997.

– Det har vært en spennende og krevende reise med en vekst fra 8 ansatte og 16 MNOK i omsetning til nå 160 ansatte og 680 MNOK i omsetning, forteller han.

Styret i Lindum har startet prosessen med å finne ny toppleder til Lindum. Det understrekes at Smits vil fortsette i dagens rolle fram til ny leder er på plass.

Pål Smits er i dag styreleder i Samfunnsbedriftene og Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs. Dette er verv han gjerne fortsetter i, dersom medlemmene ønsker.

– Jeg synes jo det er veldig spennende og interessant å jobbe med både næringspolitikk og arbeidslivspolitikk. Nå kan jeg jo få mer tid til det, så jeg har ingen planer om å endre på de rollene, sier Smits til Avfallsbransjen.no.

Kanalpresser / Horisontalpresser

EnviroPac AS

Laboratorietjester

Cambi ASA

Renovasjonspåbygg

NTM Trailer & Tipp

Komprimatorer

Nordcon As

Kverner

Steco Miljø AS

Reservedeler

NTM Trailer & Tipp
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Hva skjedde med miljønasjonen Norge?

Truls Gulowsen, Naturvernforbundet
Gytis Blazevicius, Natur og Ungdom

Matavfallet skal ikke brennes

Jon Iver Bakken, Hafslund Celsio

Termisk hydrolyse av slam og bioavfall

Cambi ASA

Biogass- og slambehandlings­­anlegg

Cambi ASA

Grønne råd

Lin advokater

Komprimator

Alles Miljø AS
skyfish prøvetaking probe dadolab

QAL2/AST måling

Force Technology Norway AS
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.