Nyheter

Ny veileder for innkjøp av biodrivstoff

Difi har utarbeidet en veileder som skal gjøre det enklere for offentlige virksomheter å kjøpe klimavennlig biodrivstoff som ikke bidrar til avskoging.

Salget av biodrivstoff totalt gikk ned i 2018. Samtidig viser tall fra Miljødirektoratet at det ble solgt nesten 40 prosent mer avansert biodrivstoff enn året før.

Kan gi lavere klimagassutslipp

Bruk av biodrivstoff kan bidra til å redusere klimagassutslipp, men klimaeffekten varierer mye mellom forskjellige typer biodrivstoff, skriver Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

Difis nye veileder om biodrivstoff skal hjelpe offentlige virksomheter til å finne fram til den rette typen som gir størst mulig klimaeffekt. Foto: Ruter

For å gjøre det enklere for offentlige virksomheter å finne fram til biodrivstoff med høyest mulig klimagevinst, har altså Difi utarbeidet en ny veileder, på oppdrag fra Miljødirektoratet, sammen med Inventura.

Forskjell på biodrivstoff

Den gir nærmere forklaring om forskjellene mellom avansert biodrivstoff og konvensjonelt biodrivstoff med både lav og høy risiko for indirekte arealbruksendringer. Sistnevnte øker for eksempel presset på karbonrike områder slik som regnskog.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!