Nyheter

Norsk Gjenvinning kjøper

O. Tenden Holding i Stryn

 

Norsk Gjenvinning har inngått avtale om å kjøpe O. Tenden Holding AS i Stryn. Konsernet styrker seg dermed på Nord-Vestlandet.

Den avtalte transaksjonen omfatter også datterselskapene Tenden MiIjø AS og Miljøkvalitet AS, skriver Norsk Gjenvinning (NG) i en pressemelding.

Overtakelse 1. oktober

Salget gjennomføres 1. oktober, opplyser kommunikasjonssjef Bim Cornelia Kase i Norsk Gjenvinning på spørsmål fra avfallsbransjen.no. Ikke uventet er partene enige om å holde salgssummen for seg selv.

O. Tenden Holding AS har hovedsete i Stryn i Sogn og Fjordane og «komplementerer Norsk Gjenvinnings eksisterende tilstedeværelse i Nord-Vest», heter det i meldingen. O. Tenden Holding med datterselskapene går inn som majoritetseid selskap under aksjeselskapet Norsk Gjenvinning i NG-konsernet.

Norsk Gjenvinning styrker sin posisjon på Nord-Vestlandet med kjøpet av O. Tenden Holding på Stryn. Illustrasjon: Norsk Gjenvinning

Solid gjenvinningsbedrift

Tenden Miljø AS og Miljøkvalitet AS tilbyr komplette avfallshåndteringstjenester. Selskapene vil videreføres som egne selskaper og brands, på tilsvarende måte som for eksempel iSekk, Løvås, TomWil, Humlekjær & Ødegård.

«Dette gjør at vi beholder de sterke merkevarene i lokalmarkedene, samtidig som vi kan utnytte stordriftsfordeler som styrker industrialiseringen i verdikjeden på Nord-Vestlandet», skriver Norsk Gjenvinning videre.

Blir konkurransedyktig i Nord-Vest

NG-konsernet har i dag ett anlegg i Førde og ett i Ålesund, med mange konkurrenter mellom de to anleggene.

– Tenden gir oss en tilstedeværelse i markedet hvor vi i dag ikke er konkurransedyktige. Når vi også kjenner Tenden som en robust og seriøs aktør over mange år, gjør det oss trygge på at det er et selskap som passer godt inn i NG, fremhever Bim Cornelia Kase.

– Vi er glade for muligheten til å bli en del av NG-konsernet og ser frem å jobbe tett sammen med Stig Aamelfot og gjenvinningsdivisjonen, samt Divisjon Downstream og konsernet forøvrig, sier Olav Tenden og Per Ole Tenden som i dag er hovedeierne i O. Tenden Holding.

Styret og ledelsen etter kjøpet

O. Tenden Holding vil være majoritetseid av Norsk Gjenvinning AS og være organisert under Norsk Gjenvinnings regionsjef Stig Aamelfot. Familien Tenden vil fortsette som medeier gjennom Tenden Eigedom AS.

Per Ole Tenden kommer til å ha rollen som daglig leder i selskapet, mens Olav Tenden vil jobbe som prosjektleder og forretningsutvikler. Han skal også sitte i styret sammen med Stig Aamelfot og Paal Skoe fra NG.

Fakta om O. Tenden Holding AS:
O. Tenden Holding har hundre prosent eierskap i Tenden Miljø AS i Stryn og Miljøkvalitet AS i Sykkylven. I kombinasjon er selskapene en komplett leverandør av avfallstjenester til lokale kunder, med 25 medarbeidere fordelt på de to lokasjonene. I 2018 hadde de en omsetning på cirka 45 millioner kroner.

Fakta om Norsk Gjenvinning:
Norsk Gjenvinning-konsernet er markedslederen i den norske gjenvinningsbransjen. NG-selskapene samler inn alle typer avfall fra næringslivet og produserer avfallsbaserte råvarer som selges i det internasjonale markedet.

I tillegg tilbyr Norsk Gjenvinning husholdningsrenovasjon, industritjenester, rivning, miljøsanering, makulering og massehåndtering. NG er etablert med 40 anlegg med over 1.300 ansatte i Norge, Danmark, Sverige og England.

Avfallshåndteringskonsernet håndterer 1,9 millioner tonn avfall per år og omsetter årlig for 4,5 milliarder kroner. Konsernet eies av Summa Equity.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!