Nyheter
Equinor har varslet at selskapet vil undertegne en hensiktserklæring om lagring av CO2, på vegne av partnerskapet Northern Lights. Foto: Equinor

Internasjonalt stormøte

om fangst og lagring av karbon

Oslo gjester en storstilt, europeisk toppkonferanse om fangst og lagring av CO2 i morgen 5. september.

Det er EU-kommisjonen, den norske regjeringen og statsforetaket Gassnova som inviterer til Operaen. 430 deltakere fra 26 land har meldt sin ankomst, blant dem Miguel Arias Cañete, EU-kommissær for klimaspørsmål og energi, Patricia Espinosa, generalsekretær for FNs klimakonvensjon og Norges olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg.

EU-politikere og ledende industriselskap

Konferansen vil samle europeiske energiministre og ledende industri- og energiselskaper for å utveksle erfaringer og diskutere hvordan man kan utvikle og innføre CO2-håndteringsprosjekter i Europa.

Undertegner memorandum

Equinor har varslet at konsernet, på vegne av Northern Lights-partnerskapet, kommer til å signere et memorandum om lagring av CO2 med en rekke europeiske industriselskaper fra flere land.

Omvisning på Klemetsrud

Under konferansen vil EU-kommissæren også få en presentasjon av Fortum Oslo Varmes testanlegg for CO2-fangst på Klemetsrud som er rigget til i forkant av det planlagte fullskala-fangstanlegget.

Her finner du konferansens program. 

LES OGSÅ: I dialog med ESA om statsstøtte

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!