Nyheter
Enova tilbyr økonomisk støtte til ny infrastruktur innen fjernvarme. Foto: Enova SF

Innovasjonssugne fjernvarmeselskap «etterlyses»

Enova er på jakt etter fjernvarmselskap som tilbyr sikker energioppdekning til bygg og anlegg. Og lokker med økonomisk støtte.

Bedrifter som ønsker å etablere ny infrastruktur, bygge overføringsledninger mellom områder eller konvertere fra fossil til fornybar spisslast, kan få økonomisk bidrag av Enova SF i Trondheim.

Se hva bedriften kan få støtte til

Tilbud til fjernvarmeselskap

Fjernvarmeselskap oppfordres til å benytte seg av hele Enovas programtilbud og foreslå prosjekter som innebærer innovasjoner. De bør helst ta ned både elektrisk og termisk topplast gjennom tiltak i nettet og/eller hos sluttbruker. Enova ønsker å fremme bedre samspill mellom termisk og elektrisk energi.

Enovas samlede tilbud for energisystem på ett brett.

Viktig for forsyningssikkerheten

Fjernvarme har stor betydning for å styrke forsyningssikkerheten gjennom avlastning av elektrisk effekt i høylastperioder. Den frigjør elektrisk energi som kan benyttes i andre sektorer til andre formål, skriver Enova.

Fakta om Enova SF

Enova SF ble opprettet i 2001 for å bidra til omlegging av energibruk og energiproduksjon. Selskapet holder til i Trondheim, har 75 medarbeidere, og eies av Klima- og miljødepartementet.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!