Nyheter
Avfallsmeglerfirmaet Rekom AS i Bergen er under avvikling. Foto: MEF

Rekom AS under avvikling

Generalforsamlingen i Rekom AS har vedtatt en styrt avvikling av selskapet.

Etter fire år med til dels store underskudd bestemte generalforsamlingen 9. oktober at nok får være nok. Bergens-firmaet, som driver med avfallsmegling, skal avvikles i løpet av de neste månedene, forteller Leif Magne Hjelseng, daglig leder og leder av avviklingsstyret, i en samtale med avfallsbransjen.no.

Kraftig reduserte marginer

Leif Magne Hjelseng Foto: Iris Salten

– Tradermarkedet er forbundet med stor usikkerhet. Rekom har gått med et samlet underskudd på 15 til 16 millioner kroner de siste fire årene. Marginene er blitt redusert med 50 til 70 prosent jevnlig de tre siste årene, samtidig som avfallsvolumet er blitt kraftig redusert, forklarer Hjelseng som har vært styreleder siden mai i år.

Restrukturering hjalp ikke

Det hjalp heller ikke at Rekom-ledelsen prøvde å restrukturere selskapet i løpet av sommeren. Trenden var ikke mulig å snu.

Rekom AS ble stiftet i 1998 og eies av 52 kommuner og interkommunale avfallsselskaper. Firmaet har tolv ansatte som til dels allerede har fått oppsigelse, sier Hjelseng.

Gjør opp for seg

De aller fleste av Rekoms avtaler går ut ved årsskiftet. I forbindelse med avviklingen vil selskapet betale alle utestående krav, forsikrer Leif Magne Hjelseng.

Lengre avtaler skal tilbys andre aktører i markedet, i samarbeid med Rekoms kontraktspartnere.

Størst i tradermarkedet for avfall er Norsk Gjenvinning og Geminor.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!