Nyheter
Håvard Bævre Ellingsgård åpnet Avfallsforum i Møre og Romsdal.

Avfallsforum Møre og Romsdal:

Brann var tema i rosenes by

Håvard Bævre Ellingsgård fra Molde Ungdomsråd tente forsamlingen da Avfallsforum Møre og Romsdal åpnet høstkonferansen i Molde.

Tema for konferansens første dag var branner i avfallsbransjen. Ungdommen var representert ved Håvard Bævre Ellingsgård. Hans fortalte at søppelhåndtering var tema i siste møte i Molde Ungdomsråd.

Kommuner må tenke som fattige studenter

– Vi er opptatte av å begrense forsøplingen i Moldefjorden. Å sikre en god fremtid er å ta vare på de ressursene vi har, sa Ellingsgård. Han etterlyste flere beholdere til å kaste resirkulert avfall på offentlige plasser. Kommunen må gå foran med kildesorteringsløsninger i alle offentlige bygg, oppfordret han.

– Vi må ikke sløse med våre felles ressurser, men late som om vi er fattige studenter og ta vare på ressursene, avsluttet Ellingsgård.

Konferansegave på 15.000

Deretter fikk Molde og Omegn Natur og Ungdom 15.000 kroner fra konferansen, til bruk for videre arbeide.

Speed-dating på 90 sekunder

Hvor mye får man sagt på 90 sekunder? Overraskende mye. Ett tyvetalls utstillere fikk 90 sekunder hver til å presentere seg selv og sin virksomhet. Avfallsbransjen.no var førstemann ut og vi kommer tilbake med oversikt over de andre utstillerne etter lunsj.

Brannrapport lansert

Nestemann ut var Sverre Valde i Nomiko, som presenterte rapporten ”Branner i avfallsbransjen – årsaker og tiltak”. Oppdragsgiver for rapporten er Maskinentrepenørenes Forbund og rapporten ble altså produsert av Nomiko AS.

– Hovedårsaken til brannene i den norske avfallsbransjen er selvantenning, sa Sverre Valde – medforfatter til rapporten. Vesentlig løsning på problemet er økt kunnskap om årsakene til selvantenning samt kunnskap om håndtering av batterier, som kommer på andreplassen over brannårsaker. Her spiller Litiumbatterier en vesentlig rolle, forteller Valde.

Du finner link til rapporten her

Avfallsbransjen kommer tilbake med mer.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!