Nyheter
Det oppsto brann ved gjenvinningsanlegget til Sunnhordland Interkommunale Miljøverk på Stord i dag. Foto: Politiet

Ny brann på avfallsdeponi

Det oppsto brann ved gjenvinningsanlegget til Sunnhordland Interkommunale Miljøverk på Stord i dag. Seks ansatte ved et oppdrettsanlegg i nærheten måtte evakueres.

Klokken 6.30 i dag fikk politiet melding om brann. Like over klokka åtte ble den meldt slukket, men det pågår fortsatt etterarbeid ved Heiane Miljøsentral.

Farlig avfall?

– Det var en del av deponiet som sto i brann. Dette er et område for alt som ikke kan gjenvinnes. Det var en ansatt på vei til jobb som oppdaget brannen, opplyser Hanne Hillersøy, kommunikasjonsansvarlig ved Sunnhordland Interkommunale Miljøverk (SIM), overfor Stord24.

Det skal ha vært vegg- og takplater i deponiet som begynte å brenne. De inneholder blant annet det kreftfremkallende materialet eternitt.

Ifølge Hillersøy var det ingenting unormalt ved anlegget da de ansatte gikk hjem i går ettermiddag. Brannårsaken er ennå ikke kjent.

Et økende problem

Brann på avfallsanlegg ser ut til å være et økende problem. Så sent som 23. oktober ble det meldt om to batteribranner ved gjenvinningsanlegg på Vestlandet.

LES OGSÅ: Tilsynsaksjoner i mai og juni

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!