Nyheter
Atle Hamar (V), statssekretær i Klima- og miljødepartementet, kan ikke si på nåværende tidspunkt om ekspertrapporten for farlig avfall blir sendt på formell høring. Foto: Klima- og miljødepartementet

Farlig avfall:

Usikkert om ekspertrapport sendes på høring

I forrige uke ba en rekke aktører i avfallsbransjen om at ekspertrapporten om farlig avfall sendes på høring. Det er ikke sikkert at det skjer.

Avfallsbransjen.no har fulgt opp innspillmøtet om ekspertrapporten 15. november og spurte Klima- og miljødepartementet om og når den eventuelt blir sendt på høring.

For tidlig å si noe

– Vi kan ikke nå si om det vil bli en formell høring av rapporten, svarer statssekretær Atle Hamar (V).

Han presiserer imidlertid at departementet fortsatt er åpent for innspill.

– Alle som ønsker det, er velkommen til å sende skriftlige innspill til oss, sier Hamar.

Vil kvalitetssikre rapporten

Både Norsk forening for farlig avfall (NFFA), Avfall Norge, Norsk Industri og Bellona er opptatt av at ekspertenes utredning sendes på skriftlig høring – med kort svarfrist. De ser på dette som en form for kvalitetssikring og korreksjon av arbeidet som er lagt ned av utvalget.

NFFA blant annet føler seg ikke helt bekvem med departementets framgangsmåte så langt, med innspillmøter som gir organisasjonene svært begrenset taletid – og dermed reelle muligheter til innspill i en svært viktig sak.

Ikke trygg på konklusjonene

– Innspillmøter, som det vi har i dag, framstår for oss som ikke å bidra til en trygg avslutning og konklusjon i den fem år lange prosessen som myndighetene nå har ført om nasjonal behandlingskapasitet for farlig avfall etter Langøya-deponiet, poengterte NFFAs generalsekretær Roar Hansen under innspillmøtet på fredag.

LES OGSÅ: Brevik uaktuell som deponi for farlig avfall

OG DENNE: Advarer mot fallgruver i ekspertrapport

OGSÅ VERDT Å LESE: Spår mindre avfall fra 2035 av

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!