Nyheter

Kvitebjørn ønsker å mer enn doble kapasiteten

Det nye energigjenvinningsanlegget til Kvitebjørn Varme i Tromsø har søkt fylkesmannen om å utvide fra 56.000 tonn til 125.000 tonn brennbart restavfall i året.

– Vi har vokst mye på kundesiden, og vi ser at det er behov for energien vi produserer, sier daglig leder i Kvitebjørn Varme, Frank Mathillas, og legger til:

– Det er mye avfall fra nord som sendes over lange avstander til anlegg i Sverige, så vi har både behovet for fjernvarme, kundegrunnlaget og avfallet som skal til for å utvide.

Avtaler på plass

Han forteller også at de har forventning om å få på plass langsiktige avtaler for å sikre seg økt tilførsel av avfall. Med utvidelsen ønsker Kvitebjørn å hente avfall fra Narvik i sør, til Finnmark i nord.

Daglig leder i Kvitebjørn Varme, Frank Mathillas, ønsker å ha alt på plass så de kan begynne å utvide driften fra første kvartal 2020.

– Miljømessig er det bedre å levere avfall over korte avstander, og det er mange som ønsker å levere til oss, så det vil være et økonomispørsmål, men det tror vi ikke blir noe problem, sier Mathillas.

Karbonfangst på sikt

Det er foreløpig ingen konkrete planer om å innføre karbonfangst på anlegget, men Mathillas forteller at de følger med på det som skjer i bransjen, og at han tror det vil komme på sikt.

– Med den prisen som er på karbonfangst i dag, vil det nok ikke være mulig å innføre på et så lite anlegg som det vi har, men vil nok komme en gang i framtiden, sier den daglige lederen.

Mathillas forteller at de fikk svar på utvidelsessøknaden for en måned siden. Da fikk de beskjed om å foreta en konsekvensutredning. Den har de foretatt, så nå venter de på svar fra Fylkesmannen.

– Vi håper å få tillatelse til å utvide i løpet av første kvartal 2020.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!