Nyheter
Leif Karlsson, administrerende direktør hos Swerec, ser fram til å ta imot emballasjeplast fra Norsirk og det norske markedet. Foto: Norsirk

Svenske Swerec blir Norsirks «plastpartner»

Fra årsskiftet av skal svenske Swerec sørge for gjenvinning av plasten som samles inn gjennom retursystemet til Norsirk.

I september fikk Norsirk Miljødirektoratets godkjenning til å drive et produsentansvarsselskap for emballasje. Den operative driften av selskapets emballasjesatsing starter nå ved årsskiftet.

25 års bransjeerfaring

– Vi har vært på revisjon hos Swerec og er sikre på at dette selskapet vil være en solid samarbeidspartner, er Eva T. Maritdatter, fagsjef i Norsirk, overbevist om.

Swerec er et plastgjenvinningsselskap som ligger i Bredaryd i Sverige. Det er ISO-sertifisert etter standardene 9001 og 14001 og har 25 års bransjeerfaring, skriver Norsirk i en pressemelding.

Selskapet benytter seg av sorteringsteknologien NIR som automatisk skiller på forskjellige plasttyper – en kjent teknologi for de fleste som driver med plastgjenvinning i Europa.

50.000 tonn årlig

På anlegget skal plastemballasje fra Norsirk vaskes, sorteres og kvernes, slik at den er klar for videresalg til plastprodusenter. Swerec produserer rundt 50.000 tonn plast årlig på sitt anlegg.

Eva T. Maritdatter, Norsirks fagsjef for emballasje og Stig Ervik, selskapets administrerende direktør, har hatt en travel høst med å få på plass samarbeidspartnere. Foto: Norsirk

Dekker hele avfallsspekteret

– Norsirks kunder vil stå for hele spekteret av emballasje. Vi skal samle inn og gjenvinne både plastemballasje, inklusive EPS (kjent som isopor), glass- og metallemballasje, kartong og brunt papir. Gjenvinningen av de forskjellige emballasjetypene krever forskjellige løsninger. Derfor har vi hatt en travel høst med å besøke forskjellige aktører rundt om i Europa, forteller Eva T. Maritdatter.

Nøye revisjon

Leif Karlsson, administrerende direktør i Swerec, er forståelig nok godt fornøyd med at Norsirk har valgt Swerec som sin leverandør for gjenvinning av emballasjeplast.

– Norsirk har en tilnærming til gjenvinning av plastemballasje som vi ikke har opplevd tidligere. For Swerec er det klart utfordrende når vi har kunder som så nøye reviderer oss før vi er i gang, og ikke minst utfordrer oss til nytenkning, poengterer Karlsson.

Ivrer for transparens

Selskapene er enige om at det er viktig med transparens i markedet, fordi det opereres med forskjellige gjenvinningstall og målepunkter i den norske og svenske avfallsbransjen.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!