Nyheter
Foto: Geminor

Avfallsdøgnet 09.01.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Levert avfall i firmabil skapte problemer

En beboer skulle levere privat avfall til Indre Hordaland Miljøverk (IHM), noe som i utgangspunktet er gratis, men det oppsto problemer da han kom kjørende i en firmabil, skriver Avisa Hordaland. IHM forklarte at det fremsto som næringsavfall siden det kom i en firmabil, selv om innbyggeren forklarte at det var privat avfall. Driftssjef i IHM forteller at de ønsker å være ryddige i prosessen, og derfor må være klare på hvordan de skiller privat avfall og avfall fra næringslivet.

Deponisak fortsatt under behandling

Alunskiferdeponiet på Taraldrud skulle ryddes opp før 1. september i år, men det kan se ut til at fristen blir utsatt ytterligere, skriver Oppegård Avis. I 2018 sendte Miljødirektoratet ut varsel om pålegg om supplerende kartlegging og tiltak for opprydning av forurenset grunn. Det er fremlagt tre alternativer for opprydning, som nå er til behandling internt av eierne av deponiet, men en sluttdato for behandlingen er ikke satt.

Ber om nøye sortering etter brann i container

Lofoten Avfalsselskap IKS (LAS) ber deres kunder være påpasselige med sortering av avfall etter nok en brann ved deres anlegg og miljøstasjoner, skriver Lofot-Tidende. Det begynte å brenne i en restavfallcontainer ved Svolvær miljøstasjon, og LAS mistenker at det skyldes fyrverkeri.

Setter opp renovasjonsgebyr

Eierkommunene til Midt-Gudbrandsdal Renovasjonsselskap (MGR) setter opp renovasjonsavgiften med over 20 % for å dekke underskudd, skriver Gudbrandsdølen Dagningen. I fjor hadde selskapet 3 millioner kroner i underskudd, og eierne har allerede gått inn med 2,5 millioner kroner.

Turister betaler for å være med på strandrydding

Tirsdag betalte to tyske Hurtigrute-turister busstur til Torghatten for å være med på strandrydding. Det melder Brønnøysund Avis. De var ikke de eneste som ønsket å ønske å delta. Pågangen var så stor at Helgeland reiseliv måtte bestille to ekstra busser for ta med alle. I løpet av tre kvarter ble det ryddet en henger full av avfall fra stranda.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!