Nyheter
Bjørn Malm, sjef for bærekraft i meierikonsernet, med TINEs rømmebeger i papp som nå måtte trekkes fra markedet. Han lover at begeret skal videreutvikles og at det vil lanseres på nytt. Foto: TINE

TINE trekker pappbegeret sitt – midlertidig

TINE har trukket sitt lettrømmebeger i papp fra markedet. Bare midlertidig, forsikrer meierikonsernet.

Siden midten av september har TINE testet lettrømme i pappbeger i KIWI-butikker over hele landet. Kundene likte den nye emballasjen, men feil i produksjonen førte til at flere opplevde at begrene ble myke.

TINE går derfor tilbake til rømme på plastbeger, mens de jobber for å utvikle en ny og bedre versjon av begeret, opplyser Bjørn Malm, leder for bærekraft i TINE.

Pappbegrene ble myke

– Resultatet fra testen på Kiwi er entydig: Folk ønsker mer miljøvennlig emballasje og har kjøpt mer rømme fra oss enn noen gang før. Dessverre fikk vi problemer både med papplokket og at noen begre ble myke på grunn av fuktgjennomtrengning. Vi har derfor valgt å sette testprosjektet på pause, mens vi jobber på spreng, sammen med leverandøren vår, for å utvikle en bedre versjon av begeret, forsikrer Malm.

Skal finne en løsning

Ambisjonen er fortsatt å skifte fra plast til papp på alle begre så snart som mulig.

– I pilotperioden har vi fått utrolig verdifull læring i hele verdikjeden. Forutsetningene er bedre enn noen gang for å utvikle et beger som er så funksjonelt som mulig og samtidig bærekraftig. Vi er allerede i gang med å utvikle dette begeret i tett samarbeid med våre emballasjeleverandører, forteller Bjørn Malm.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!