Nyheter
Oslo kommunes biogassanlegg på Nes Foto: Oslo kommune

Avfallsdøgnet 20.01.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Oslo skal utrede anlegg

Oslo kommune skal utrede framtiden til bioanlegget i Nes og energigjenvinningsanlegget på Haraldrud. Bioanlegget sliter med å nå full kapasitet, og henter inn substrater for å sikre stabil drift, mens anlegget på Haraldrud er i ferd med å bli utdatert. Direktør i Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo, Hans Petter Karlsen, forteller at de ser på flere mulige alternativer for anleggene, blant annet å åpne for nye (del-)eiere i Nes. Han tror det fortsatt vil være et anlegg på Haraldrud, fordi infrastrukturen er på plass.

Konsesjon til nytt avfallsdeponi

Svaaheia Avfall AS har fått konsesjon fra Fylkesmannen i Rogaland til å ta i bruk nytt avfallsdeponiet Saufjelltjørn på Svåheia, skriver Dalane Tidende. Deponiet rommer 8,5 millioner kubikkmeter, og daglig leder i Svaaheia Avfall AS, Arnfinn Hadland, informer om at det blir ett av Norges største. Etter at konsesjonen er blitt tildelt, gjenstår det bare å bygge et renseanlegg og gjerder, før deponiet kan tas i bruk.

Legger fram krav til strategi om sirkulær økonomi

Norsk Industri skal komme med sine krav om rammevilkår til den bebudede sirkulærøkonomi-strategien på arrangementet Industri Futurum. Industri Futurum finner sted på Hotel Plaza i Oslo 22. og 23. januar. Under arrangementet skal Norsk Industri presentere sine syv krav til Solberg-regjeringens nasjonale strategi for sirkulær økonomi.

Problemer med søppelvarsling

I Sandefjord og omegn har det vært flere problemer med appen «Min Renovasjon», hvor kunder blant annet har fått varsler om henting av avfall som allerede er gjennomført, og det er blitt sendt ut varsel om at appen ikke vil være i orden før siste uka i januar, skriver Sandefjords Blad. Avdelingsleder for renovasjon i Sandefjord kommune, Rune Solberg, sier problemene skyldes at leverandøren av appen har fått utfordringer med at flere kommuner har byttet kommunenummer.

Innspillsmøte om nasjonal handlingsplan for biogass

Under Arendalsuka i fjor, skrev avfallsbransjen.no at klima- og miljødepartementet jobber med en nasjonal handlingsplan for biogass. Nå inviterer Klima- og miljøminister Ola Elvestuen til innspillmøte om denne planen. Møtet skal skje 27. januar, og der vil aktører i biogassbransjen få mulighet til å presentere konkrete behov og virkemidler.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!