Nyheter
En av Oslo kommunes renovasjonskunder som bruker GjenbruksID. Foto: Bjørn Vilberg

Solid støtte til gjenvinning

Nordmenn er generelt positive til utslippskutt. Men vi vil heller bruke gjenvinning og teknologi enn skatter og avgifter for å nå målene.

Skal Norge lykkes med å få ned klimagassutslippene ligger nøkkelen i resirkulering og utnyttelse av ny teknologi. Det mener åtte av ti nordmenn, ifølge en undersøkelse Kantar har gjennomført for Enovakonferansen 2020.

Liten tro på klimamålet

Undersøkelsen ble presentert på første dag av konferansen som avholdes i Trondheim tirsdag og onsdag denne uken.

Stortinget har vedtatt en målsetting om at klimautslippene skal reduseres med 80 prosent innen 2050. Ifølge undersøkelsen er det et mål som har bred støtte i befolkningen, men bare 24 prosent tror vi kan nå målene.

Det er på spørsmålet om hvilke tiltak som kreves for å få ned utslippene at gjenbruk troner helt på topp, sammen med teknologiutvikling. 81 prosent sier seg helt enig i at «klimamålet krever betydelig høyere gjenbruk og resirkulering av ressurser enn i dag».

Negative til avgifter

I andre enden av skalaen svarer 26 prosent  at de er enige i at «Klimamålet krever at vi må ha vesentlig høyere drivstoffavgifter».

Også økt bruk av delingsøkonomi og arealplanlegging for redusert transportbehov skårer lavt i undersøkelsen.

Nesten sju av ti sier at de selv er villige til å kjøpe brukte klær for å bidra til mindre utslipp. Fordelt på alder er de yngre noe mer positive enn de eldre til gjenbruk.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!