Nyheter
Halvparten av matavfallet fra norske husholdninger havner ikke i den grønne posen.
Illustrasjonsfoto: REN

Avfallsdøgnet 30.01.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Rettssak mot IVAR IKS og Stangeland Maskin AS startet i dag

I dag startet rettssaken mot IVAR IKS og Stangeland Maskin AS for brudd på henholdsvis forurensningsloven og plan- og bygningsloven. I juli i fjor ble begge selskapene ilagt store bøter av Økokrim for ulovlig lagring av kompost i et massedeponi mellom juli og oktober 2018. Ingen av selskapene vedtok bøtene, og saken går derfor over åtte rettsdager.

300 millioner til forskning

28 prosjekter får til sammen 300 millioner kroner fra Forskningsrådet til klima- og miljøprosjekter i 2020. Et av prosjektene er et ledet av universitetet OsloMet, som handler om reduksjon i miljøbelastning fra forbruksvarer som klær, møbler og elektriske artikler. I samarbeid med flere store selskaper skal de også forske på forlenget levetid for produkter. Klima- og miljøministeren sier i forbindelse med tildelingen av midlene at kunnskap om klima og miljø må ligge til grunn i alle investeringer Norge gjør.

Gjenvinningsstasjon stenger

Gjenvinningsstasjonen på Stavsberg i Hamar stenger for godt mandag 3. februar, skriver Hamar kommune på sine nettsider. Stasjonen stenges fordi kommunen åpner ny kretsløpspark på Gålåsholmen i Furnes 10. februar. Perioden fra gjenvinningsstasjonen stenges til kretsløpsparken åpner trengs for å flytte utstyr, melder kommunen.

30 kilo matavfall havner feil

På Helgelandskysten går omtrent 1200 tonn matavfall årlig i restavfallsposer. Det tilsvarer 30 kilo matavfall per innbygger. Det kommer fram etter en gjennomgang Søndre Helgelands Miljøverk IKS har gjort ved sitt anlegg på Åremma. Helgeland er ikke alene om å sortere matavfallet feil. En analyse fra Olso I 2017 viste at over halvparten av avfallet som kastes i restavfall egentlig er matavfall. Hos Romsdalen Interkommunale Renovasjonsselskap har de funnet lignende tall.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!