Nyheter
Sten Helberg er vinner av årets Gullklype. Foto: Bjørn Vilberg

Sten Helberg er årets Gullklype

Etter mer enn ti års arbeid mot marin forsøpling, kunne Sten Helberg motta prisen som årets Gullklype på Hold Norge Rent-konferansen.

Sten Helberg står bak flere tiltak mot marin forsøpling, deriblant Kystlotteriet, Marin Omsorg, og «Føling i fjæra». I fjor etablerte han Miljøstiftelsen Elv og Hav som driver aktiviteter for rensing og forhindring av forurensning i hav og elver. Stiftelsen samarbeider med Høgskolen i Østfold om miljø og marin forsøpling.

Onsdag mottok Helberg Hold Norge Rents pris «Gullklypa» for sitt engasjement.

«Sten Helberg er alltid positiv, og har et optimistisk syn på utfordringene knyttet til forsøpling av verdenshavene. Han er et friskt pust som aldri gir opp, uansett hvor mange motbakker som møter ham», skriver juryen i sin begrunnelse.

– Tusen takk til Hvaler og Fredrikstad kommuner, som turte å satse på Kystlotteriet, og takk til Naturvernforbundet i Østfold og sentral, som har støttet oss hele veien, sa Helberg i sin takketale da han mottok prisen.

Prisen deles ut årlig til enkeltpersoner eller institusjoner som har gjort en spesiell innsats mot forsøpling. Utdelingen skjedde under åpningen av Hold Norge Rent-konferansen som arrangeres på Fornebu. Det var statsminister Erna Solberg som sto for overrekkelsen.

 

 

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!