Nyheter
En tredel av husholdningsplasten skal resikruleres ved Fortums planlagte anlegg i Hobøl
Foto: MEF

Husholdningsplast skal resirkuleres i Hobøl

Fortum har inngått en avtale om resirkulering av minst en tredel av husholdningsplasen som kommer gjennom Grønt Punkt Norge.

«Vi har gleden av å kunngjøre at Grønt Punkt Norge og Fortum har inngått en intensjonsavtale. Gjennom denne avtalen ser vi frem til å resirkulere mer plastemballasje i Norge ved hjelp av den beste teknologien som finnes på markedet», sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.

Resirkuleringen skal foregå på det planlagte plastgjenvinningsanlegget som Fortum ønsker å bygge i Hobøl i indre Østfold. Fortsatt venter Fortum på godkjenninger for å kunne starte byggingen av anlegget som skal kunne håndtere 30 000 ton plastavfall årlig.

I dag sendes innsamlet husholdningsplast til gjenvinning i Europa.

LES OGSÅ: Mindre plastgjenvinning enn ventet

«Gjennom denne avtalen vil vi kunne resirkulere majoriteten av norsk husholdningsplast og våre høykvalitetsgranulater kan anvendes til nye produkter. Verden trenger plast, og det er avgjørende at vi gjenvinner våre begrensede ikke-fornybare ressurser så mange ganger som mulig. For hver kilo plast vi samler inn og resirkulerer i stedet for å bruke nye råvarer, kan vi spare mellom 1,5 og 2,7 kg CO2,» sier Lisa Moen, produktsjef i Fortum.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!