Nyheter
Rekordstort oppmøte under en konferanse arrangert av Avfallsforum Midt-Norge i Stjørdal i september. Foto: Torbjørn Leidal

Avfallsforum Midt-Norge starter i dag

Onsdag og torsdag samles avfallsaktører fra Midt-Norge til konferanse på Britannia Hotell i Trondheim for å diskutere bransjens problemer og løsninger.

Preben Godø, styreleder for Avfallsforum Midt-Norge, forteller at formålet med en slik konferanse er å dele kunnskap og bygge relasjoner for å jobbe målrettet for en bærekraft utvikling innenfor avfallssektoren i Norge.

Skal diskutere problemer og løsninger

Gjennom de to dagene skal de omtrent 200 deltakerne innom flere temaer. De skal blant annet få høre digitalisering, marin forsøpling og resirkulering av plast fra næringsavfall.

Brann i avfall er et annet problem som skal diskuteres. Dette er noe KS Bedrift Avfall har pekt på som en voksende utfordring i bransjen. Fra 2016 til november 2019 var det 165 branner i avfallsanlegg.

EU-mål skal nås

I tillegg skal Henrik Lystad fra Norwaste prate om hvordan de nye EU-målene som er satt for som er satt for materialgjenvinning skal måles. Målene sier blant annet at innen 2035 skal 65 prosent av husholdningsavfall materialgjenvinnes, mens 70 prosent av emballasjeavfall skal materialgjenvinnes innen 2030.

På spørsmål om hvilke utfordringer sektoren møter i dag, trekker Godø fram de nye EU-kravene.

– Vi har noen ambisiøse krav og mål fra EU. Disse må vi sammen finne ut av hvordan vi løser mest effektivt, skriver han i en mail til avfallsbransjen.no

Digitalisering

Det er ikke bare aktører fra Midt-Norge som tar turen. Trond A. Johansen fra Avfall Sør tar turen fra Kristiansand for å snakke om strategisk digitalisering av bransjen. Digitalisering og en «smartere» bransje er noe mange har vist interesse for.

Det hele avsluttes med foredraget «Hold fast!» som holdes av eventyreren Samuel Massie.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!