Nyheter
Dr.ing Aage Heie
Foto:Torbjørn Leidal

Avslørende jubileumsreportasje!

 

Er Avfallsforum Midt-Norge 23 år, 24 år – eller er det riktig å feire 25 års jubileum? Uansett, fest ble det i går. Denne teksten ble skrevet i god tid før jubileums(!)middagen. Ingen bilder ble tatt og ikke ett ord referert. Vi ødelegger ikke mulighetene for å komme tilbake til eventuelt 25 års jubileum neste år – eller året etter.

-Jeg kjenner ganske mye til Avfallsforum Midt-Norge, men det ble opprinnelig etablert for de kommunale og interkommunale renholdsverkene. De private og konsulentene fikk i begynnelsen ikke være medlem, sier Dr.ing. Aage Heie med 24 års fartstid i Cowi Trondheim. Han legger til at etterhvert fikk de også bli medlemmer.

Undersøkende jubileums journalistikk

Dr.ing. Heie stiller sporty opp uten å kjenne til våre baktanker med intervjuet. Vi skal avsløre de festglade i Midt-Norge. Som tydeligvis ljuger på seg alibi for en hver mulighet til fest og moro.

Tre initiativtagere?

-Vi er vel egentlig ikke helt enige om Avfallsforum Midt-Norge er 24 eller 25 år, fordi i 1994 startet Midtre Namdal Avfallsselskap, Innherred Renovasjon, Steinkjer kommune og Leksvik kommune Trønderlag Avfallsforum, forteller Aage Heie. Han ser dypt inn i pc´n og finner foredrag fra år tilbake. Men bare en slide omhandler Avfallsforumet og vi baserer oss derfor på minner og resonnementer – som vi meget kritisk gransker.

Dr.ing.Aage Heie ser dypt inn i pc`n
Foto:Torbjørn Leidal

Offentlig bidrag

-Så i 1995 begynte fylkesmann i Sør-Trøndelag å arrangere avfallsseminarer. Samtidig startet Trondheim Energi fjernvarme, forteller Heie. De begynte å arrangere kundeseminarer og avfallskonferanser. Årsaken til dette var at de tok i mot restavfall fra alle Trøndelagsfylkene. I 1999 ble egentlig Avfallsforum Midt-Norge stiftet, sier Heie og Avfallsbransjen.no sin jubileumsreporter mistenker at minste felles multiplum ble til 25 års jubileum i år.

Fra ca. 2000 har Avfallsforum Midt-Norge stått for de årlige konferansene, sier Heie og dermed bekreftes våre mistanker…..

Hvorfor arrangerer dere en så fin og omfattende konferanse – i motsetning til andre steder i landet – skal ikke nevne eksempelvis Østlandet eller Sørlandet, spør vi?

-Det kan ligge i den trønderske natur. Vi har jo også Avfallsforum Nord samt Møre og Romsdal, sier Heie. De har også veldig aktive forumer som arrangerer konferanser. Avfallsbransjen.no kan bekrefte nettopp dette, da vi var i Molde rett før jul og rapporterte. Det ligger kanskje i den midt-norske og trønderske natur å samarbeide, undrer Dr.ing.Heie.

Kan det også være en smule skepsis til Østlandet og Oslo at dere vil ha egen konferanse, undrer vi tilbake?

-Nei, det tror jeg ikke, sier Heie og legger til at Avfall Norges årskonferanse trekker mange deltagere fra Midt-Norge. Men, der er det 1.000 deltagere så her er det mindre, sier Heie og legger raskt til at Avfallsforum Midt-Norge har deltager-rekord med 200 jubileumsfeirende på Britannia Hotell i skrivende stund.

-Vi hørte i foredraget her i dag om Avfall Sør som gjør digitaliseringsjobb alene. Men her i Midt-Norge samarbeider vi om samme jobben. Nancy Strand nevnte også at hun liker veldig godt å være her, fordi vi er så flinke til å samarbeide.

Hvis du skal oppsummere de siste 24, unnskyld, 25 årene, hva er det viktigste som har skjedd i Avfallsforum Midt-Norge, tror du? 

-Det viktige er møteplassen som har blitt mer og mer vesentlig i samarbeidet mellom aktørene i avfallsmarkedet her. Og at Avfallsforumet har engasjert seg i stadig flere områder.

Avfallsbransjen.no setter punktum her. For nå er det aperitiff i foajeen.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!