Nyheter
Styreleder Preben Godø i Avfallsforum Midt-Norge

Samarbeide sparer penger

Samarbeidet mellom avfallsselskaper er kanskje for dårlig i andre deler av landet? Man bør kanskje bli bedre til å samarbeide, oppfordrer Avfallforum Midt-Norge.

Avfallsforum Midt-Norge ble avsluttet i formiddag. 200 avfallsfolk fra hele Midt-Norge feiret 25 årsjubileum, diskuterte og lyttet til kolleger og eksperter. Avfallsbransjen.no fikk lett kritikk fra tilreisende fra andre deler av landet for å ha trukket frem denne konferansen i forhold til andre samarbeidsrelasjoner andre steder. Det lever vi godt med.

Arrangementsansvarlig, styreleder Preben Godø i Avfallsforum Midt-Norge er til daglig driftssjef oppstrøm og ansvarlig for utvikling i Innherred Renovasjon. Hva er årsaken til at dere er så opptatte av samarbeidet?

-Som Aage Heie i Cowi sa til dere i sitt intervju om jubileet har vi en tradisjon for samarbeide som går tilbake til 90-tallet i denne landsdelen. Vi tåler å diskutere og da får man til mer, forteller Preben Godø. Han legger til at Innherred i likhet med Larvik kommune har satt ut en 4.avfallsbeholder hos husholdningene og at dette prosjektet var gjenstand for samarbeide med flere andre avfallsselskaper i Midt-Norge i prosjektet SeSammen.

Tilbake til konferansen, hvilke av innleggene eller temaene vil du trekke spesielt frem som vesentlig?

-Tema på barn og ungdom. Det er viktig å få dem inn i bransjen, for det er de som skal ta over.  Deretter er det også viktig med digitalisering for å nå kundene våre – innbyggerne. Og vi blir jo matt av problemene med marin forsøpling. Det er vanskelig å trekke frem bare en sak fordi vi jobber i en bransje med bredt fagfelt og  stor kompleksitet. Nettopp dette håper vi at kom frem på konferansen, sier Preben Godø.

Driftsjef og styreleder Preben Godø
Foto: Torbjørn Leidal

Når Avfallsbransjen.no har vært rundt i landet på reportasjer har vi ofte tatt med budskap tilbake til politikere og byråkrater i Oslo. Er det noe du har lyst til å si?

-Vi ønsker tydeligere og mer utfordrende mål, sier styrelederen i Avfallsforum Midt-Norge. Det er viktig at vi ikke stanger hode i veggen. Dessverre ser vi at myndighetene henger etter. Det har vi ikke råd til med den situasjonen jordkloden er i nå. Myndighetene må stille krav. Vi er de som ser resultatet og hva som skjer med avfallet – og derfor ber vi om å bli stilt strenge krav til, sier Preben Godø.

Ring så kommer vi

Avfallsbransjen.no takker for intervjuet og håper at vi kan bli utfordret på å finne og skrive om flere samarbeidsprosjekter og avfallsnyheter rundt om i landet. Denne uka var vi i Trondheim. Og vår reporter Bjørn Vilberg var i Sandane hvor han vil publiserer reportasjer fra i morgen, fredag.

Neste uke blir det muligens tur i retning syd og nord – har du tips og vil ha besøk, så slå på tråden til ansvarlig utgiver Torbjørn Leidal på mobil 920 64 011

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!