Nyheter
Forbrenningsanlegget på Klemetsrud. Foto: Fortum Oslo Varme

Avfallsdøgnet 02.03.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Inngår samarbeidsavtale

Industriselskapet Kværner og Fortum har inngått en samarbeidsavtale om blant annet avfallsforbrenning og karbonfangst. I en pressemelding skriver de to selskapene at samarbeidsavtalen omhandler blant annet identifisering, bygging og installering av fremtidige industriprosjekter. Et av prosjektene selskapene vurderer å samarbeide om, er karbonfangstanlegget som planlegges på Klemetsrud.

Ettersorteringsanlegg i 2023

Nyoppstartede Østfold Avfallssortering IKS (ØAS) planlegger å bygge ettersorteringsanlegg på Øra i Fredrikstad. ØAS er et samarbeidsprosjekt mellom flere IKSer og kommuner, og hvis alt går etter planen vil anlegget være oppe og gå i 2023. ØAS nye styreleder, Johnny Sundby, forteller at anlegget vil være en viktig bidragsyter for å nå nye krav fra EU, men at det ikke vil løse sorteringproblemene alene. – Det er et viktig bidrag, men vi må jobbe mer hele veien, blant annet med informasjonsarbeid og å standardisere sorteringen hos alle innbyggerne vi dekker, sier han.

Kanariøyene med plastforbud

Kanariøyene blir den første regionen i Spania som forbyr bruken av engangsplast, skriver canarijournalen.no. Forbudet er en del av regionens plaststrategi. Strategien har som mål å redusere plastforbruket, og i nær fremtid skal den integreres i en ny lov om sirkulær økonomi. I tillegg vil prosjekter som jobber for å implementere alternative systemer for innsamling av husholdningsplast bli støttet av regionsregjeringen.

Påbud om gjennomsiktige søppelsekker

Fra 2. mars er kunder ved Solgård Avfallsplass og Vestby Gjenvinningsstasjon pålagt å levere avfall i gjennomsiktige søppelsekker, skriver Moss Avis. Arbeidsleder i MOVAR IKS, Paul-Roger Jansen, sier i en pressemelding at dette er for å oppnå bedre kildesortering. De gjennomsiktige søppelsekkene gjør det enklere å oppdage feilsortering og å veilede innbyggerne. I tillegg bidrar det til å nå EUs krav om 55 prosent gjenvinning av avfall innen 2025.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!