Nyheter
Osloborgerne møter overfylte containere for glass og metall. Foto: Jens Egil Heftøy

Glass og metall flyter i Oslo

Siden i fjor høst har Oslo-borgerne møtt stappfulle containere for retur av glass og metall. Først i april er kaoset løst.

Forrige uke mottok Renovasjons- og gjenvinningsetaten over 70 klager fra innbyggere som ikke fikk kastet glass og metalemballasje i gjenvinningscontainerne. Klagene kommer fra områder i hele byen. Containere som er overfylt og poser med glass og metallembalasje som flyter utover er gjennomgangstonen i klagesakene.

– Det stemmer at vi har hatt utfordringer med glassinnsamlingen i Oslo. Bakgrunnen er sammensatt, men vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre rutiner i tett samarbeid med Oslo kommune. Vi beklager på det sterkeste overfor innbyggerne i Oslo. Vårt mål er at dette skal være løst innen kort tid, sier kommunikasjonssjef Bim Cornelia Kase i Norsk Gjenvinning.

LES OGSÅ: Karlsen leder Oslos nye superetat

Sju ganger flere enn ønsket

– Vi ønsker at klagene ikke skal overstige 10 per uke, så det er rom for forbedring, for å si det slik, sier kommunikasjonsrådgiver Jørgen Bakke Fredriksen i Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune til Avfallsbransjen.no.

Bakke Fredriksen forklarer at Norsk Gjenvinning har hatt problemer med henting av glass- og metallemballasje siden rutene ble lagt om i oktober i fjor. Siden den gang har klagemengden fra innbyggerne ligget høyere enn normalt og ønskelig. Til tross for at Oslofolket nå opplever fulle containere for glass- og metallemballasje, så er klagemengden på et helt annet nivå enn under søppelkrisen i 2016. Bare de to første ukene etter at Veireno overtok avfallsinnhentingen i Oslo, kom det over 5.500 klager.

LES OGSÅ: Feilsorteringen halvert med blanke sekker

Selv om antall klager nå er vesentlig lavere, så skaper de fulle glass- og metallcontainerne stor frustrasjon hos innbyggerne. De 70 klagene i forrige uke er utelukkende om manglende innhenting av glass og metall.

Problemer en måned til

Problemet med utømte og uavhentede containere har pågått i snart et halvt år, men kommunen og Norsk Gjenvinning kan ikke love rask bedring.

– Vi må nok godta en innkjøringsperiode frem til april, men håper selvsagt at det order seg så raskt som mulig, sier Bakke Fredriksen.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!