Nyheter
Foto: BIR

Avfallsdøgnet 09.03.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Grønt lys fra regjeringen

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har godkjent reguleringsplanen for Bergmesteren Raudsand. Dermed er første hinder passert i veien til å bli nasjonalt deponi for farlig avfall. I en pressemelding skriver departementet at de har lagt vekt på det lokale ønsket om å skape nye arbeidsplasser og opprydding etter tidligere gruve- og industrivirksomhet på Raudsand. Det er fortsatt en del som gjenstår før deponiet kan opprettes, blant annet må Bergmesteren Raudsand få godkjent tillatelse til å drive anlegg.

Gjeninnfører avgift på byggavfall

Hallingdal Renovasjon har sett seg nødt til å igjen ta betalt for bygg- og rivingsavfall, etter at det har vært gratis å levere ved deres avfallsstasjoner siden 2013. Det melder Hallingdølen. I perioden med gratis levering har det vært stor vekst innen oppussing og bygging, noe som har gjort at mengden avfall har økt tilsvarende. Det har gjort denne typen avfallshåndtering til en utgiftspost for Hallingdal Renovasjon, og derfor innfører de avgiften på nytt.

Problemer med renovasjonsbiler i Sarpsborg

Norsk Gjenvinning har utfordringer med sine renovasjonsbiler i Sarpsborg, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Hovedproblemet er at bilene lekker, og at det etter tømming ligger en illeluktende søppelvæske i veibanen. Avisen omtalte saken først i fjor sommer, og da lovet Norsk Gjenvinning å ta tak i problemet. Likevel forekommer det fortsatt at beboere blir plaget av illeluktende væske. Nå lover Norsk Gjenvinning å ta tak i problemet, og har allerede inngått avtale med deres verksted for ytterligere kontroll.

Flere titalls tonn ryddet fra Oslofjorden

I fjor ble det ryddet flere titalls tonn søppel fra Oslofjorden. Til tross for jevnlige ryddeaksjoner avtar ikke søppelmengden i fjorden. Det bekymrer Liv-Marit Hansen Toverud i Oslofjorden Friluftsråd. – Jeg er skremt over hvor mye søppel som er der ute nå, sier hun. Driftsrapportene fra 2019 viser at det ble samlet inn flere titalls tonn med søppel, garnrester og båtvrak. Bare i Moss kommune ble det samlet inn 7,8 tonn med garn. Tallene fra Fredrikstad viser innsamling av 15,6 tonn avtall fra strendene.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!