Nyheter
Logo til Veidekke

Stiller seg ikke bak korrupsjonsanklager

Veidekke og styreleder i Bergmesteren Raudsand, John Strand, vil ikke involveres i korrupsjonsanklagene mot Krf-politiker Steinar Reiten.

Før helgen detonerte daglig leder i Bergmesteren Raudsand AS, Harald Storvik, en bombe da han beskyldte Krfs stortingsrepresentant Steinar Reiten for å være korrupt.

I et innlegg på Facebook skrev Storvik at «Reiten lytter vel til sin gode venn og stor sponsor av KrF M&R som går ærend for sin gode venn og forretningsforbindelse som har snakket Raudsand ned for å beholde sitt monopol på uorganisk avfall i det norske markedet. Dette blir bare for gjennomsiktig».

LES OGSÅ: Beskylder Krf-politiker for korrupsjon

Ærekrenkende

Utspillet kommer i forlengelsen av debatten rundt hvor det nasjonale deponiet for uorganisk avfall skal ligge. Reiten har stilt seg kritisk til at deponiet etableres på Raudsand i Molde. Beskyldningene om korrupsjon gikk kraftig inn på Reiten, som mente Raudsand-sjefen hadde trådt over en grense.

– Nå må Harald Storvik roe seg ned. Dette begynner å nærme seg ærekrenkende beskyldninger. Jeg har overhodet ingen økonomisk samrøre eller økonomiske interesser i noe selskap. Dette går helt klart over streken, sa Reiten til Avfallsbransjen.no.

LES OGSÅ: Svar fra Stig O. Jacobsen om korrupsjonsanklager

I det krasse Facebook-innlegget nevnes ingen navn, utover Reiten. Men Storvik har overfor Avfallsbransjen.no bekreftet at det dreier seg om forretningsmannen Stig O. Jacobsen. Jacobsen tok selv kraftig til motmæle i et innlegg publisert i flere aviser i helgen. Blant annet forlanger han at medeier Veidekke og Bergmesteren Raudsands styreleder John Strand, avklarer om de stiller seg bak beskyldningene.

Strand skriver i en kommentar i Rbnett.no at påstandene må stå for Storviks egen regning.

Må stå for deres regning

«Stig O. Jacobsen ber i Rbnett.no 7. mars 2020 undertegnede som konsernadvokat i Veidekke og styreleder i Bergmesteren Raudsand klargjøre hvorvidt Veidekke og Bergmesteren Raudsand stiller seg bak «grove beskyldinger om korrupsjon». Uten å ta stilling til hvilke beskyldninger som er fremsatt kan jeg både for Veidekke og Bergmesteren Raudsand klargjøre at verken Veidekke eller Bergmesteren Raudsand har noen oppfatning, eller grunnlag for å mene, at Stig O. Jacobsen eller andre har gjort seg skyldig i korrupsjon. De utsagn som måtte være fremsatt mellom deg og Storvik må stå for deres egen regning. Verken Veidekke eller Bergmesteren Raudsand har noen oppfatning rundt disse forholdene», skriver Strand.

På spørsmål om Jacobsen vil vurdere ytterligere skritt mot Storvik eller Bergmesteren Raudsand, skriver han i en tekstmelding «vedr. andre skritt vil bli vurdert. Får se hva Veidekke sier».

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!