Nyheter
Foto: Kvitebjørn Varme

Drifter så normalt som mulig

I Tromsø prøver Remiks og Kvitebjørn Varme å opprettholde driften så normalt som mulig.

Informasjonssjef i Remiks, Ivar Sture Handeland, forteller at de virkelig føler med alle som er blitt rammet av viruset.

– Arbeidsdagen er likevel tilnærmet som en vanlig arbeidsdag. Avfallet skal hentes og behandles, skriver han i en mail til Avfallsbransjen.no.

Ingen utfordring ennå

Ifølge Handeland har ikke Remiks foreløpig havnet i en situasjon hvor dette har blitt en utfordring, og at de håper de skal «stå han av». Remiks har satt krisestab, og følger nøye med på hva som skjer.

Som mange andre renovasjonsselskaper, har Remiks stengt bruktbutikken sin. I tillegg har de endret og redusert åpningstidene på returstasjoner, og de har mange i hjemmekontor.

– Organisasjonen er nå rigget til å takle det som måtte komme på best mulig måte, sier han.

Én med symptomer

Også hos Kvitebjørn Varme i Tromsø er det mange funksjonærer i hjemmekontor.

Frank Mathillas, daglig leder i Kvitebjørn Varme, forteller at det så langt er én ansatt som har vist symptomer på koronavirus, og at denne personen er isolert hjemme. I tillegg er det tre i karantene på grunn av utenlandsopphold.

– Driftssentralen er avstengt for andre enn fjernvarmeteknikere og kritisk personell. Det er maksimalt to ansatte på driftssentralen samtidig. Fordelt fjernvarmeteknikere på ulike anlegg slik at man unngår å møtes, og det er strenge renholds- og hygienetiltak, sier Mathillas.

– Ikke over på en god stund ennå

Nordfjord Miljøverk (NoMil) har sendt halvparten av kontorarbeiderne sine til hjemmekontor. Daglig leder Inge Bent Arnestad sier NoMil følger Folkehelseinstituttets råd om håndvask, desinfiseringsmiddel, bruk av hansker og renhold av lastebiler og maskiner. De har også stengt brukttorget sitt.

– Så langt går driften stort sett normalt, forteller han.

Ingen ansatte i NoMil har påvist koronasmitte, og det er heller ikke blitt foretatt permitteringer, opplyser Arnestad.

Det samme er status i Remiks, hvor ingen er blitt syke av Covid-19, men de har flere ansatte i karantene.

Handeland i Remiks oppfordrer folk til å stå sammen og samarbeide:

– De ansatte må tas vare på og klar og entydig informasjon er viktig. Publikum og kunder må også få hyppig informasjon om situasjonen og de endringer som måtte komme. Grundig kontinuitetsplanlegging er viktig, samt å sette opp systemer for løpende vurdering av situasjonen – tenk fremover. Vi må anta at den situasjonen vi er i nå ikke er over på en god stund ennå.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!