Nyheter
Renovatører på jobb for BIR

Avfallsdøgnet 24.03.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Venter kraftig fall fra næringsavfall

Etter en drøy uke med Korona-tiltak begynner effekten å merkes i avfallsbransjen. Forbrenningsanleggene jobber for fullt og tar unna avfallsbehandlingen, men det er ventet en kraftig nedgang i næringsavfallsmengden fremover. Det vil få konsekvenser for prisbildet i avfallsmarkedet og effektene kan bli store, ifølge daglig leder Ingrid Hitland i BIR.

60 prosent frykter personellmangel

Avfall Norge gjennomførte en undersøkelse blant sine medlemsbedrifter i forrige uke. Den viser at bekymringen for effekten av Koronakrisen er stor. 40 prosent har iverksatt eller venter å iverksette permitteringer i løpet av året, mens 60 prosent sier de er bekymret for om de har tilstrekkelig personell til å opprettholde normal drift.

Nye spørsmål om Brevik-depoet

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn må atter en gang svare på Stortingets spørsmål om deponi for farlig avfall. Denne gang er det Arbeiderpartiets Terje Aasland som stiller spørsmål rundt undersøkelsene som skal gjøres om samdrift mellom deponi og gruvedrift i Brevik. Aasland viser til at både Ekspertutvalget, kommunen og Norcem har avvist en slik løsning.

Gjenbruksstasjonene besøkes fortsatt av folk i karantene

Mange kommuner har stengt sine gjengbruksstasjoner, mens de som fortsatt har sine åpne fortviler over at folk i Korona-karantene møter på stasjonen. Trønderbladet skriver at det interkommunale selskapet ReMidt i Melhus og Midtre Gauldal daglig opplever at personer som sitter i karantene oppsøker gjenvinningsstasjonene. Teamleder for kommunikasjon Erik Prytz Reitan viser til at deler av virksomheten er definert som samfunnskritisk og at de derfor er avhengig av at de ansatte ikke utsettes for smittefare

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!