Nyheter
Bilde av administrerende direktør i Lindum Pål Smits. Foto: Torbjørn Tanberg

Lindum vil ha bransjesamarbeid

Lindum oppfordrer til samarbeid i bransjen mens koronaviruset fører til kapasitetsutfordringer.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Der står det blant annet at avfall kan hope seg opp i flere regioner og at mange avfallsfraksjoner skaper hodebry for tiden.

– Det vil få store konsekvenser dersom vi ikke får behandlet avfallet vi produserer, sier administerende direktør i Lindum, Pål Smits, i pressemeldingen.

Videre står det « Bransjen har fått signaler om at tilgjengelig transportkapasitet til Sverige, som er den største mottakeren av returtre fra Norge, vil bremses ned fra og med denne uken.»

Som et resultat av dette, kan trevirke hope seg opp hos kunder og medføre langringsutfordringer, påpeker Smits. For å imøtekomme dette problemet, tilbyr Lindum mottak av returtre ved sine eksisterende knutepunkter, slik at trykket på transportkapasiteten kan lettes.

Knutepunktene i Drammen og på Hønefoss stilles til disposisjon for både kommuner og private aktører som ønsker fortløpende utkjøring av trevirke i tiden fremover.

– Vi opplever at flere av våre sluttmottakere av flis som en del av sin beredskapsplan ønsker å sikre sitt råvarelager for å hindre både eventuell stopp i produksjonen og bruk av alternative råvarekilder, sier Smits.

Etter mottak hos Lindum, vil trevirket produseres etter bestilling fra sluttmottakere for flis. Utkjøringen Lindum kan tilby, gjøres utelukkende av lokale transportører, og vil i så måte berøres mindre enn de store strømmene av annen kritisk transport, skriver de i pressemeldingen.

Smits oppfordrer til samarbeid i en krevende tid for å løse utfordringene samfunnet møter.

– Det er viktig med en god og løsningsorientert dialog mellom kunder og leverandører, og at vi tar ansvar og stiller opp for hverandre, sier han.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!