Bransjestemmer
Daglig leder Jan-Egil Korseberg i RIR mener samtykke til innsamling av husholdningsavfall holder de useriøse aktørene borte.

Samarbeid eller samtykke?

Det er vel ikke et mål i Norsk Industri at vi skal gi plass til aktører som driver svart eller i konflikt med forurensningsloven?, skriver daglig leder Jan-Egil Korseberg i RIR

Det foregår en diskusjon, spesielt mellom Samfunnsbedriftene (tidl. KS Bedrift) og Norsk Industri om behovet for dagens paragraf om kommunal godkjenning for innsamling av husholdningsavfall.

LES OGSÅ: Samarbeid og service i sentrum – ikke samtykke

Jeg tenker først og fremst at vi må forholde oss de lovene vi har, helt til de blir endret. Og i dette tilfellet tror jeg at også Norsk Industri bør støtte det initiativet som er tatt i Samfunnsbedriftene og som er implementert som en dataløsning i Oslo kommune.

Erik Osmundsen og NG har i mange år kjempet for å rydde opp i bransjen, slik at useriøse aktører ikke skulle få lov til å fortsette, av mange grunner, også økonomiske.

LES OGSÅ: Samler avfall uten samtykke

De useriøse sine tilbud er vanskelig å konkurrere med, for oss som overholder lover og regler. Jeg mener at Norsk Industri bør støtte oss i at det å tvinge selskap som vil samle inn avfall fra husholdninger gjennom en godkjenningsordning, kan være med på å nå NG sitt mål.

Det er vel ikke et mål i Norsk Industri at vi skal gi plass til aktører som driver svart eller i konflikt med forurensningsloven?

I tillegg kommer ett moment til, nemlig statistikk og oversikt over hvor langt vi er kommet mot målene som vi skal nå i løpet av noen år framover.

Det må altså etableres et system for å rapportere alle avfallsfraksjoner og hvilken nedstrømsløsning som benyttes. Da må vi også vite hvem som er aktører og som skal levere slike rapporter. En godkjenningsordning vil gi oss en slik oversikt.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!