Nytt om navn
Borghild Lekve er ansatt som konsernsjef i BIR. Foto: Thor Nielsen/Arbeidstilsynet

Borghild Lekve blir ny sjef i BIR

Borghild Lekve overtar som konsernsjef i BIR etter Steinar Nævdal.

Lekve kommer fra stillingen som avdelingsdirektør for arbeidsmiljøkriminalitet i Arbeidstilsynet.

Borghild Lekve tiltrer stillingen som konsernsjef i BIR 1. september.

– Jeg ser på BIR som en meget spennende organisasjon med et svært viktig samfunnsoppdrag. Jeg tenker på BIR som en helt sentral miljøbedrift på Vestlandet og er svært glad for at jeg skal få muligheten til å lede denne viktige bedriften. For meg virker det ganske imponerende å se alt BIR har fått til gjennom årene og jeg ser fram til å bli bedre kjent med eiere, styret, ledere og ikke minst ansatte i alle deler av BIR-konsernet. Den første tiden min som konsernsjef, vil jeg benytte til å bli godt kjent med ansatte i alle deler av organisasjonen og få best mulig oversikt over både muligheter og utfordringer konsernet står ovenfor, sier Lekve i en pressemelding.

Lekve har lang erfaring som leder i ulike nasjonale og regionale roller i Arbeidstilsynet, Buf-etat, Bergens Tidende, Bergens Parkeringsselskap, Høgskolen på Vestland og Hordaland fylkeskommune. Hun blir den første kvinnelige konsernsjefen i BIR.

– Å være konsernsjef i BIR er en av de mest interessante stillingene på Vestlandet, noe som også ble understreket av at vi fikk svært mange gode søkere, sier Aslak Sverdrup. – Vi har gjennomført en grundig og god prosess der Borghild Lekve var den beste kandidaten. Hennes oppgave er å bygge videre på det gode grunnlaget som har vært lagt gjennom mange år. BIR er bransjeledende innen flere områder, tar aktivt grep innen miljø, bærekraft og sirkulær økonomi, og er i tet innen digitalisering. Vi er svært fornøyd, og stolt, over at vi nå får med oss Borghild til å lede dette fantastiske selskapet, sier styreleder Aslak Sverdrup.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

NYTT OM NAVN
Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!