Nyheter
Foto: Pixabay

Digital vraksuksess i Danmark

Innføringen av digital bilvraking i Danmark har vært en kjempesuksess.

Fra nyttår gikk danskene fra papirbasert til digitale skjemaer for bilvraking. Hensikten er å gjøre prosessen både enklere, raskere og mer miljøvennlig.

LES OGSÅ: Advarer mot å snike seg unna returordningen for biler

Systemet er basert på danskenes utgave av Bank-ID, NemID, og gjør at bileieren kan starte arbeidet med å skrote bilen allerede fra hjemmet. På nettet kan bileieren finne frem til godkjente bilopphuggere og avtale levering. Vrakpanten utbetales direkte til bileieres konto.

Siden innføringen 1. januar har 32 304 bileiere benyttet den digitale løsningen for å skrote bilen.

Innføringen av digital vrakordning gjør arbeidet enklere både for myndigheter og bilopphuggere, siden papirskjemaene blir borte. For opphuggerne er det også en stor fordel å slippe å håndtere kontantutbetaling av vederlag.

– Når bileieren oppretter sin vraking hjemmefra kan de bare velge fra en liste av godkjente bilopphuggere. Det er den beste garantien for at bilen blir behandlet riktig uten å skade miljøet, sier kontorsjef Anne Elizabeth Kamstrup i Miljøstyrelsen til egne nettsider.

Ordningen er etablert i et fellesskap mellom Miljøstyrelsen og Dansk Producent Ansvar

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!