Sommeren 2021
Utgiver og gründer Torbjørn Leidal gleder seg til å jobbe i sommer, og ønsker tips fra fjern og nær til gode saker. Foto: Ludvig Gundersen

– Tar gjerne i mot reportasjetips fra Helgeroa, Bømlo – eller langs E134!

Selv med et actionfylt år med oppstart av flere fagblader, konferanse og holde ti ansatte fra arbeidsledighet, ser ansvarlig utgiver og gründer Torbjørn Leidal frem til å jobbe enda mer denne sommeren.

Hva skal du gjøre i sommer?

– Jeg skal jobbe. Elsker jobben min og håper å få laget noen sommerreportasjer. Har kjøpt «kit» til mobiltelefonen så kan faktisk lage TV-innslag med med den, og håper jeg kan illustrere artiklene med noen TV-snutter. Ellers blir det noen dager på hytta i Helgeroa og og noen hos svigermor på Bømlo – tar gjerne i mot reportasjetips fra begge steder – eller langs E134!

Hva har vært det mest utfordrende med arbeidsåret vi legger bak oss?

– Urettferdig behandling av oss gründere. Myndighetene har kastet penger etter noen og ikke gitt en krone til oss gründerselskaper. Det har derfor vært svinaktig utfordrende å klare å lønne ti sjeler gjennom vinteren. Etablerte virksomheter som leverer overskudd større enn mottatt støtte burde donere noe til oss gründere som ikke har fått noe og som har brukt pensjonssparing til å lønne medarbeidere når det kneip som verst.

Hva synes du om regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi?

– Som jeg sa på Den Store Sirkulærkonferansen 2021, var jeg overrasket over hvor mange som slaktet den sønder og sammen før den kom – og hvor få som kritiserte den da den først kom. Det betyr at det er gjort en god jobb – nå må Stortinget og en ny regjering etter valget ta ballen videre.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

– Det er østers plukket i Helgeroafjorden, einergrillet laks med morenepoteter og bostongurkasalat. Også iskald Riseling. På Vestlandet smør – og hvitløksgrillet sjøkreps. Der får vi lokalt fanget til 165 kr kg, så tilbehør er undøvending – men helst iskald riesling

Saltvann, ferskvann eller basseng?

– Saltvann. Fra 16 grader og oppover. Samboeren min har lært meg å fryse så toleransegrensen er senket nedover fra 20 til 16 grader. Men forutsetning er muligheter for å løpe eller hoppe uti. Sakte vassing er tortur….

Koronapandemien er på hell. Hva gleder du deg mest til når dette er over?

– Det er å treffe mennesker over hele landet. Enten på konferanser som de regionale avfallskonferansene, eller å reise på reportasje. Det er ingenting som er så tilfredsstillende som å reise til en lokal virksomhet lengst mulig unna Oslo, bli orientert om et problem og så konfrontere stortingspolitikere, direktorat eller departementet med det – og bidra til å finne en løsning.

– Også har jeg enormt mentalt og fysisk utbytte av 14 dager på Gran Canaria i siste to ukene i januar
med fottur i fjella mellom Tauro og Arguineguin og mat og vinorgie på Guantanamo. Innkvartering er hos fire hyggelige brødre og deres far på Villa del Mar. Håper forresten de har klart seg gjennom krisen.

Eurokasse PP 20L grå

EnviroPac AS

LH 26 M Industry Litronic

Liebherr Norge AS

Tak til krokcontainere

Nordcon AS

Femunden avfallsbeholdere

EnviroPac AS

10 m3 åpen liftcontainer

Sirkla Ressurs AS

Sennebogen 818

OP System Norge AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.