Nyheter

Hva betyr valget for avfallsektoren?

Hvordan blir politikken innen avfall, gjenvinning og sirkulærøkonomi med en ny regjering og et nytt stortingsflertall? Det var tema for Avfallsbransjens valgsending.

Tekniske problemer og strømbrudd gjorde at Avfallsbransjens valgsending torsdag ikke gikk direkte, men du kan se den i opptak.

Mandagens valg ga et nytt flertall på Stortinget. Det betyr en ny regjering og ny politisk kurs for landet. Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre har startet samtale med de andre partiene på rødgrønn side.

Opptak er tilgjengelig på Avfallsbransjen.no, Cnytt.no og Biogassbransjen.no.

 

Under sendingen ga ekspertpanelet, bestående av Samfunnsbedriftenes Svein Kamfjord, Biogass Norges Pia Farstad von Hall, Skifts Bjørn K. Haugland og Avfall Norges Kåre Fostervold sine analyser om hvordan resultatet vil påvirke politikk rundt:

  • Sirkulærøkonomi
  • Fit for 55
  • CO2-avgift
  • Karbonfangst
  • Avfall
  • Biogass

Kamfjord har tidligere pekt på at for deres medlemmer vil produsentansvar, penger til nødvendige investeringer og grønne arbeidsplasser bli det viktigste det kommende stortinget må legge til rette for.

– Generelt vil jeg bare si at, gitt erfaringene vi nå har fra markedet, så mener vi veldig sterkt at det å lene seg på et (manglende) marked åpenbart ikke løser veldig mye. For å få fart på en overgang fra lineær til sirkulær økonomi, så  myndighetene inn med virkemidler som nok er mer inngripende enn mange kunne ønske seg, sa Kamfjord.

Foto: Stortinget

For å sparke programmet i gang kommer energi- og miljøkomiteens Else-May Norderhus (Ap) og tidligere klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) for å gi sin analyse av valgresultatet.

Send inn dine spørsmål

Sendingen «Bærekraftig fremtid for norsk politikk?» sparker også i gang sesongen for Helpdesk.

Helpdesk er en ukentlig sending der ekspertene, politikere og næringsliv svarer på det du lurer på om avfall, biogass og sirkulærøkonomi.

Har du spørsmål til denne sendingen, eller brenner du inne med problematikk eller spørsmål om andre temaer? Send redaksjonen ditt spørsmål til Helpdesk@cnytt.no.

Henvendelser og spørsmål kan behandles anonymt, om ønskelig.

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere