Nyheter
Fremskrittspartiets Frank Sve reagerer på at plastbæreposer blir dyrere. Foto: Stortinget

Frps miljøpolitiske talsperson: – Forsøpling er ikke et stort problem i Norge

Fremskrittspartiets energi- og miljøpolitiske talsperson, Frank Sve, reagerer på at Handelens Miljøfond øker vederlaget for plastposer. – Jeg skjønner ikke poenget med at plastposer er et stort problem, sier Sve.

Fra nyttår økte Handelens Miljøfond kontingenten som medlemmene betaler for hver solgte plastbærepose fra 50 øre til en krone. 85 prosent av alle plastbæreposer som selges i Norge, selges av miljøfondets medlemmer.

LES OGSÅ: Plastbæreposene blir dyrere

Ikke et problem

Inntektene til Miljøfondet brukes til prosjekter for å redusere plastforsøpling og øke gjenvinningen av plast. Handelens Miljøfond deler årlig ut flere hundre millioner kroner årlig til slike prosjekter. ‘

– Jeg skjønner ikke poenget med at plastposer er et stort problem. De blir gjenbrukt eller kildesortert. Hvorfor blir det dyrere? Det gir bare enda flere skitne handlenett i butikken, sier Fremskrittspartiets Frank Sve til Nettavisen.

Sve sitter i Stortingets energi- og miljøkomité og er partiets talsperson for energi- og miljøsaker. Han sier til Nettavisen at plast håndteres bedre i Norge enn  andre land og at forsøpling ikke er et stort problem i Norge.

Vås

Handelens Miljøfond har begrunnet vederlagsøkningen med at de vil få nordmenn skal redusere bruken av plastbæreposer.

– Det er rett og slett vås. I alle fall i mitt hushold og de jeg kjenner til, der blir posene brukt om igjen, eller blir resirkulert, sier Sve.

Relaterte saker
Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket