Leder
Deponiet på Langøya får forlenget drift, dersom Miljødirektoratet får det som de vil.

Giftig stemning i Arbeiderpartiet

Strømkrise og pandemi har fått det til å ulme i Arbeiderpartiet. Nå kaster Miljødirektoratet farlig avfall på bålet.

Jonas Gahr Støre har fått en tøff start. Meningsmålingene stuper i takt med økte strømpriser og smittetall.

Og som om ikke de to sakene var hete nok, så skal det bli verre.

Mye verre.

LES OGSÅ: – Holmestrand har tatt belastningen lenge nok

«Stakkars Espen Askeladd», skrev Avfallsbransjen.no på lederplass i september og viste til at Espen Barth Eide raskt ville få den betente saken om deponi for farlig avfall på sitt bord. Nå har den kommet.

Mandag skrev lokalpolitikerne i Holmestrand et brev til Barth Eide, Statsministeren og Stortinget. Der ber de om å få slippe å ha «giftdeponiet» i sin skjærgård lenger.

– Holmestrand har tatt belastningen lenge nok, sier ordfører Elin Gran Weggesrud.

Brevet som er poststemplet i «giftdeponiets» hjemby er bare starten på det som kommer til å bli en lang og smertefull vår for Barth Eide.

Saken er ekstra ubehagelig fordi ordføreren som har signert brevet er partikollega med nettopp Klima- og miljøministeren.

LES OGSÅ: Miljødirektoratet vil godkjenne Langøya-forlengelse

På mottakerlista sitter også Energi- og miljøkomiteens leder Terje Aasland. Fra Arbeiderpartiet. For sikkerhets skyld er han også fra Telemark.

Som menig stortingsrepresentant avkrevde han, i august i fjor, daværende klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn en garanti for at et fremtidig deponi for farlig avfall ikke skulle legges i gruvene i Brevik.

«Kan statsråden slå fast at regjeringen aldri vil overprøve Porsgrunn kommunes nei til deponi i Brevik, og planlegger statsråden å informere kommunen om denne beslutningen?», skrev Aasland i det skriftlige spørsmålet til Barth Eides forgjenger. Telemarkingen Aasland ville sikre at lokaldemokratiet ikke ble overkjørt.

Arbeiderpartiets Gran Weggesrud garanterer på sin side at Holmestrand kommune vil fremme en klage, dersom NOAH Solutions får tillatelsen de har søkt om.

Før het det i Arbeiderpartiet at noen hadde snakket sammen. Nå skriver de brev.

Og de må besvares.

Relaterte saker
Relaterte artikler fra Small Step Media nettverket
Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket